• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

D sütunun son hücresini yukarı yuvarlamak

hadromer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Professional Plus 2021 64 Bit Türkçe
Merhaba,
Ayrı sayfalarda bulunan tüm D sütunun en son hücresinde sütun toplamı yer almaktadır.
en son hücre 0.1234 gibi görünüyor. Ancak hücre 0.12334353434 gibi uzun basamaklı bir veriden oluşuyor.
Ben D sütunun en son hücresinde yer alan sayıyı virgülden sonra 4 basamaklı yapmak istiyorum. ( Tüm sayfalarda yer alan d sütunu için)

Yardımcı olabilir misiniz ? teşekkür ederim.

Not: D sütunun son hücresi =Topla (D2: D35) formülü var. Yani son hücre formüllü. Forumda benzer kodlar buldum ancak formüllü olduğu için çalışmadı.

Son düzenleme:
Bu sorunuzun aşağıdaki konudan farkı nedir? Aynı nitelikte, sadece E yerine d sütunu mu olacak? Öyleyse kendiniz de yapabilirsiniz bu işlemi (döngü kullanmadan doğrudan son değişkenine bağlı olarak yapılmalı):

Bu sorunuzun aşağıdaki konudan farkı nedir? Aynı nitelikte, sadece E yerine d sütunu mu olacak? Öyleyse kendiniz de yapabilirsiniz bu işlemi:

Yusuf Bey,
dikkat ve uyarınız için çok teşekkür ediyorum. Tamamen unutmuşum, yoğunluktan.. Çok özür diliyorum tüm üyelerden. :(((((

Merhaba.

Kod:
Sub Test()
    Dim syf As Worksheet
    Dim Satir As Long
    For Each syf In ThisWorkbook.Worksheets
        Satir = syf.Cells(Rows.Count, "D").End(xlUp).Row
        syf.Cells(Satir, "D").Value = FormatNumber(syf.Cells(Satir, "D").Value, 4)
    Next
End Sub

Edit: Son konu ile bunun arasında gerçekten de çok küçük bir fark var. Bazı soruları siz de düşünerek biraz kafa yorarak gayet tabii çözebilirsiniz.
Belki bu sebeple öğrenmişte olursunuz.
Kolay gelsin.

C#:
Sub Test()
    For Each sh In ThisWorkbook.Sheets
        sh.Range("D" & sh.Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row).NumberFormat = "#.###0"
    Next
End Sub

.

Vaktinizi ayırdığınız için sizlere çok teşekkür ederim.
Ben benzer bir konu açmışm ancak yoğunluktan unuttum. Verdiğiniz kodlar da çok güzel çalıştı. Hepinize teşekkür ederim

Geri