• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ctrl + select yönteminin makrolu hali

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba

Örneğin aktif sayfada iken "ctrl" tuşuna basıp diğer sayfaları seçtikten sonra aktif sayfada yapılan her değişiklik diğer sayfalara yansıyor ya, bunun makrolu
haline ihtiyaçım var.

Ekteki dosyamda "A" isimli sheette herhangi bir satır komple yer değiştiğinde (kes, yapıştır mantığı ile) diğer sheetlerde de aynı satır değişssin

Dosyam ektedir

Ekli dosyalar

Aşağıdaki kodu "A" sayfasının kod bölümüne uygulayıp deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    Select Case Application.CutCopyMode
        Case 2: Sheets.Select
    End Select
End Sub

Merhaba

Sayın Korhan Bey ;
Kodu sadece satırın tümü kesildiğinde diğer sayfaların etkin olması gibi bir şey yapabilirmiyiz. Çünkü herhangi bir hücreyide kes deyince diğer sayfalar etkin oluyor. Ben sadece satır tümü olarak düşünüyorum

Bende dün şöyle bir kod üzerinde çalıştım. A11:A41 arasındaki hücreler için aşağıdaki kodu yazdım. A sütununu gizli yapıyorum. Böylece satırı seçtiğinden, diğer sayfalar etkin oluyor. A sütunun gizli olduğu için kullanıcı A sütununu seçemiyor.

Kod:
Sheets("A").Select

If (ActiveCell.Column = 1) And (ActiveCell.Row >= 11 And ActiveCell.Row <= 41) Then
Sheets(Array("A", "B", "C", "D")).Select
End If
End Sub

Sayın Murat Bey ;
Kodu araştırdım. Kod belli bir bölgedeki verileri, biçimleri, diğer sayfalara taşıyor. Lakin benim paylaştığım dosyada B,C,D sayfaları A sayfası ile aynı değil. Sadece 2. ve 5. sutun aynı, diğerleri değişkenlik gösteriyor. Kodu kendi dosyama uyarlayamadım

Kod:
 Worksheets.FillAcrossSheets (Worksheets("A").Range("A11:C41"))
End Sub

Geri