• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CSV formatindaki dosyada text olan tarihleri donusturme

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Ingilizce
Merhabalar,

Ekledigim CSV formatindaki dosyada K,L,N,O,Q,R,T,U,W,X,Z,AA sutunlarinda tarihler var. Tarih formati 12/31/2020 seklinde gorunuyor fakat hic bir sekilde degistiremiyorum. 01-01-20 seklinde olan hucrelerde var ve bu hucerelri istedigim gibi degistirebiliyorum, onlarda bir sikinti yok. Yapmak istedigim degisiklik su sekilde: "YYYYAAGG" yani aralarda hic bir isaret olmamali: 20201231

Not: bu duzeltme kullanacagim macronun bir parcasi olacak.

Bu konuda yardimlarinizi rica ediyorum.

Ornek dosya: https://easyupload.io/qeew24

Simdiden cok tesekkurler
Ferdi

Metin biçimindeki tarihi , Excel in tanıyabileceği tarihe dönüştürmeniz lazım.
L2 hücresi için aşağıdaki formülü AC2 hücresine kopyalayıp aşağı çekin. Sonra AC sütunundaki değerleri L sütununa aktarın
Kod:
=EĞERHATA(TARİH(SAĞDAN(L2;4);SOLDAN(L2;MBUL("/";L2;2)-1);PARÇAAL(L2;MBUL("/";L2)+1;2));L2)

Metin biçimindeki tarihi , Excel in tanıyabileceği tarihe dönüştürmeniz lazım.
L2 hücresi için aşağıdaki formülü AC2 hücresine kopyalayıp aşağı çekin. Sonra AC sütunundaki değerleri L sütununa aktarın
Kod:
=EĞERHATA(TARİH(SAĞDAN(L2;4);SOLDAN(L2;MBUL("/";L2;2)-1);PARÇAAL(L2;MBUL("/";L2)+1;2));L2)

Merhaba,

Kullandigim Excel Ingilizce oldugu icin formul calismadi, ingilizceye cevirdim fakat yine calistiramadim. Sanirim aradaki noktalama isaretleride farkli Ingilizce versiyonda.

Yinede cok tesekkurler

Sorunu asagidaki kod ile cozdum, herkese tesekkurler

Kod:
With ActiveSheet.Range("K2", "L500")
 .Value2 = .Worksheet.Evaluate("INDEX(IF(" & .Address & "<>"""",TEXT(" & .Address & ",""yyyymmdd""),""""),)")
End With

Geri