• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CRM hakkinda yardim istiyorum

Sayin xxrt

Konu ile Ilgileniyor olman bile yeterli

musait oldugunda bir baslangic bekliyorum buna baslarsan birakamiyacaksin bunada eminim

tesekkurler

Selamlar

Konu Hakkinda ilerleme varmi arkadaslar

Tesekkurler

Herkese Merhabalar

Ben de CRM kayıt ve listeleme üzerinde neredeyse 1 aydır çalışıyorum, lakin hala 1 arpa boyu yol gidebilmiş değilim. Yeni müşterilerin kayıtları, müşterilerin aranması sonucunda alınan bilgilerin kaydedilmesi, müşterilerin sınıflandırılması gibi bir çok konuyu bir sayfada toplayabilmek, bir çok değişkeni getirdiği için sayfalarda hep hata oluşmakta. 6 farklı versiyonda denemelerimin hepsi başarısız ve kullanışsız oldu.

Dilerim bu konu altında CRM ile ilgili bir örnek çıkar. Şimdiden konuyla ilgili çalışan arkadaşlara kolay gelsin diyorum. En azından başlangıç olarak bir örnek görmek, örneği geliştirmek adına çok faydalı olacaktır.

Saygılarımla,

Ayrıca bu mesaj altında daha önceden yapılmış eklentileri nasıl görebiliriz acaba?

CRM Hk.

Selam Arkadaşlar CRM geldiğiniz son durum nedir. Merak Ettim. Birde Gönderdiğiniz dosyalrı göremiyorum ben. Bu arada bende 2 yıldır CRM üzerine yoğunlaştım PHP de excel deki yazılarınızı görünce heyecanlandım fakat sonuç ile ilgili bir şey göremedim.

Saygılarımla

CRM Taslak Çalışma

Herkese merhabalar,

Ekte Crm ile ilgili taslak çalışmamı yayınlıyorum. Tabiki daha bitiremedim. Kodların yazılımında özelikle Sn. Cost Control'ün oldukça yardımı oldu. Geliştirmek isteyen arkadaşlar için bir örnek olabilir. Örnek ilerledikçe, sizlerle paylaşacağım. Saygılar,

Merhaba, Sayın ETarkan dusunememis sanirim, bunun uzerine de sayın leventm cok dogru bir soru sormus.

Şu sıralar pek vaktim olmadığından çözüm üretilmesine yardımcı olamayacağım. Ama en azından CRM kavramının açıklamasını yapabilirim.

CRM; Customer Relations Management. Yani Müşteri İlişkileri Yönetimi nin ingilizce yazılımının baş harflerini ifade etmektedir.

Firmaların CRM ile yapmak istediklerini kısaca şöyle özetleyebiliriz.

Firmanın kurulduğu günden bugüne kadar müşterilere yapılan satış kayıtlarında (Kullanılan muhasebe programının izin verdiği detay seviyesinde tabii ki) müşteriyi firmanın sadık müşterisi haline getirebilmek için müşteri ile ilgili mümkün olduğunca fazla bilgi alınmaya çalışılır.

Bunlar; Ad, Soyad, Adres, Cep Tel., e-posta adresi, ... v.s. gibi standart bilgiler olabileceği gibi müşterinin vermeyi kabul etmesi halinde kişinin firmanın ilgilendiği sektöre ait alışveriş alışkanlıklarının detayları (hangi sıklıkta o ürünü satınalır, genellikle nereden alır, satınalma kararını verirken nelere dikkat eder (fiyat, kalite, satış sonrası destek, ..v.s.) şeklinde bilgiler alınır.

Son olarak da müşterinin yaptığı alışverişin veritabanındaki detayları dikkate alınır.

İşte tüm bunlar biraray getirilerek firmanın hedefi tam 12 den vurmasını sağlayacak pazarlama atraksiyonları geliştirmesi sağlanır.

Örnekler:

1- Siz bir tekstil şirketisiniz ve gömleklerde indirime girmeyi düşünüyorsunuz. Bu durumda normal reklam faaliyetlerinin yanı sıra veritabanınızda kayıtlı bulunan müşterilerin cep telefonlarına SMS göndererek tanıtımınız yaparsınız. Ancak tam anlamıyla CRM uygulayabilen bir firma iseniz, veritabanındaki 500 bin müşterinin tamamına tanesi 0,1 YTL den 50.000 YTL harcamak yerine

Son 6 ay içinde sizden alışveriş yapmış olan ve alışverişlerinin yarısı gömlek olan müşterileri bulup sadece onlara SMS atarsınız.

Böylece 50.000 YTL harcayıp müşteri kartlarınızdaki kişilere yaylım ateşi açıp hedefin tutmasını ummak yerine sadece sizden yukarıda anlattığım alışveriş yelpazesinde alışveriş yapan 5.000 kişiye 500 YTL harcayarak SMS atarak az ama hedefi 12 den vuran atışlar yapmış olursunuz.

2- Çeşitli şehirlerde mağazaları olan bir şirketsiniz. Maddi durumunuz ve şirketinizin ileriye yönelik gidişatı yeni bir mağaza açmanıza olanak sağlıyor.

Bu durumda gidip Adana da ikinci mağazanızı açmaktansa CRM uygulamasının size sağladığı olanakları kullanırsınız ve satış kayıtlarından Adana mağazasından alışveriş yapan fakat adana dışında oturan müşterilerin adedini ve cirolarını şehir detayında öğrenirsiniz ve bunun sonucunda ürünlerinizin Malatya da ikamet eden müşteriler tarafından ili gördüğünü öğrendiğiniz için mağazayı Malatya da açarsınız.

Böylece herhangi bir yere mağaza açıp kumar oynamaktansa aslında zaten elinizde bulunan verileri derleyerek yine hedefi 12 den vurmuş olursunuz.

CRM in uygulama alanlarını veya örnkleri çeşitlendirmek ve artırmak mümkündür. Ama, CRM'i kısaca daha az harcama yaparak daha fazla verim alabilme sanatı olarak tanımlayabilirsiniz.

Not: Yukarıda anlattığım veriler ve mekanlar tamamen hayal ürünüdür. İkinci mağazayı Malatya'ya değil gelip İstanbul'a açmak daha mantıklıdır.

:)

Bu konu ancak bu kadar güzel açıklanabilir. Tebrikler. Ancak Malatya'ya mağaza açmak da fena fikir değil özellikle kayısı fiyatlarının iyi olduğu dönemde:)

siar merhaba

siarcım merhaba,
gönderdiğin örnek çalışmayı inceledim. baya hoş. ve kullanışlı,
son şeklini tekrar eklemen mümkünmü.

Maalesef konuda bir ilerleme olamadı. Kooperatif bir çalışma olmadan uygulamayı bitirecek bilgiye henüz sahip değilim ve zaten bu halinden 2 versiyon sonrasında tıkandım ve kaldı. Şu an Microsoft Visual Basic 2005 Express Edition'ı aldım ve uygulamayı onun üzerinde yapmaya başladım. (Tabi öğrenme hızımla bağlantılı olarak :)) Bir ilerleme kaydedersem severek sizlerle paylaşacağım.

CRM Hakkında Son Durum Bende Budur

Selam Arkadaşlar

Uzun bir aradan beri forumda yoktum işlerden doları daha önce bu CRM konusunu açmıştım fakat takip edemedim şimdi tekrar gündeme getiriyorum bir kaç arkadaşım yapılanı incelemk istemişler ben kendime göre uyarladım ve tüm bu sayfadan öğrendiklerimi bu sayfaya aktarmaya çalıştım

En Azından mantığı algılayıp yapılanı geliştirme işleminide siz üstatlara bırakıyorum tabi benide bilgilendirir iseniz çok sevinirim

Not: Programı masa üstünde Tüm Müşteriler Klasörü olarak kullanın lütfen

Arkadaslar

CRM hakkinda bir deneme goremedim ve uzulerek soyluyorum ben makro yazmayi bilmiyorum ama buna rahmen bir tablo olusturdum bunu birazdaha profesyonel bir hale getirebilirmiyiz diye siz ustatlardan yardim istiyorum

simdiden tesekkurler
CRM konusunda şu sıralar bi kaç çalışmayı bende yapıyorum. Fakat bunun için Outlook u niçin geliştirmeyi düşünmedim. Aslında CRM amacı bütün müşteri bilgileri , görüşmeler, yazışmaları ve yazılı verilen teklifleri tukmak olduğuna göre amaç ki bunlar outlook ta zaten aslında yapılıyor. Eğer düşünürseniz Outlook üzerinde bu tip çalışmayı yürütebiliriz. Outlook un en güzel özelliklerinden ınbox , kişileri ve takvim i paylaşıma açabiliyorsun bunu üzerinde bir kaç form tasarlamakla çok daha rahat kullanılacağını düşünüyorum.
zaten şuan piyasadaki CRM leri incelediğinizde hepsi aslında outlook tabanlı yada bir benzeri

bu konuda fikirlerimizi paylaşabiliriz.

Geri