- Excel Vers. ve Dili
- MS Excel Professional Plus 2010
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub Kod()
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
IE.Navigate Range("I7")
Do While Not IE.readyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.busy: DoEvents: Loop
s = Cells(Rows.Count, "H").End(3).Row + 1
Cells(s, "G") = Date
Cells(s, "H") = IE.Document.GetElementbyId("j-sku-price").all(0).innertext
IE.Quit
End Sub
Merhaba,
Deneyiniz...
PHP:Sub Kod() Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application") IE.Navigate Range("I7") Do While Not IE.readyState = 4: DoEvents: Loop Do While IE.busy: DoEvents: Loop s = Cells(Rows.Count, "H").End(3).Row + 1 Cells(s, "G") = Date Cells(s, "H") = IE.Document.GetElementbyId("j-sku-price").all(0).innertext IE.Quit End Sub
İlgili satırı (alttan üçüncü) aşağıdaki şekilde değiştirirseniz her iki ihtimal için de çalışacaktır.
Cells(s, "H") = Split(IE.Document.GetElementbyId("j-sku-price").innertext, " - ")(0)
Dosyayı eklemeyi unutmuşsunuz sanırım.
Maalesef böyle bir universal kod yok. Her web sitesinin kod yapısı farklı olduğundan veri alma kodu da farklı olacaktır. Hatta aynı web sitesinin yapısı değiştiği zaman daha önce doğru şekilde çalışan kodlar çalışmaz olacaktır.Bu noktada aslında sizin bana ileteceğiniz universal bir kod olsa ve bana bunu herhangi bir web sitesine göre nasıl uyarlayabileceğimi gösterseniz sanırım ben altından kalkmaya çalışabilirim.
N11 IE.Document.GetElementById("productRealPrice").Value
rhino.3dprinter IE.Document.GetElementsByClassName("indirimli_fiyat")(0).innertext
teknoartshop IE.Document.GetElementById("ProductBox").GetElementsByTagName("div")(15).innertext
robolinkmarket IE.Document.GetElementsByClassName("product-price")(0).innertext
Maalesef böyle bir universal kod yok. Her web sitesinin kod yapısı farklı olduğundan veri alma kodu da farklı olacaktır. Hatta aynı web sitesinin yapısı değiştiği zaman daha önce doğru şekilde çalışan kodlar çalışmaz olacaktır.
Web sayfası üzerinde sağ tıklayıp öğeyi incele/denetle derseniz web sayfasının kodlarını görebilirsiniz.
Aşağıdaki kodlarla örnek dosyanızda yer alan linklerdeki fiyatları alabilirsiniz. Benden bu kadar, daha fazla yardımcı olamayacağım.
Size iyi çalışmalar diliyorum...
PHP:N11 IE.Document.GetElementById("productRealPrice").Value rhino.3dprinter IE.Document.GetElementsByClassName("indirimli_fiyat")(0).innertext teknoartshop IE.Document.GetElementById("ProductBox").GetElementsByTagName("div")(15).innertext robolinkmarket IE.Document.GetElementsByClassName("product-price")(0).innertext
Açıkçası şu son verdiğiniz 4 kod satırı dahil çok işime yaradı ve ben halettim sayılır bu çalışmayı sayenizde. Size ne kadar teşekkür etsem az.
Sizden son ricam (eğer mümkünse) Gittigidiyor.com için nasıl bir kod eklemem gerekiyor bana yazabilir misiniz?
Link aşağıda:
https://urun.gittigidiyor.com/bilgi...4lOVeWfHnMMTc328TXBoCwMIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds