• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Countıf ve sumıf

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Ingilizce
Arkadaslar,

Ekteki tabloda Ocak ve subat ayi icerisinde A,B,C'den toplam kac tane oldugunu ve A,B,C'nin karsiligindaki surelerin toplaminin da ne kadar oldugunu Countif ve Sumif formulu yardimu ile nasil yapabilirim?

Simdiden cok tesekkur ediyorum.

Saygilarimla

Ekli dosyalar

Özet Tablo ile yapabilirsiniz...

Ozet tablo yerine formul yardimi ile nasil yapabilirim?

Arkadaslar,

Ekteki tabloda Ocak ve subat ayi icerisinde A,B,C'den toplam kac tane oldugunu ve A,B,C'nin karsiligindaki surelerin toplaminin da ne kadar oldugunu Countif ve Sumif formulu yardimu ile nasil yapabilirim?

Simdiden cok tesekkur ediyorum.

Saygilarimla

Merhaba
Ekli dosyayı incelermisiniz

Ekli dosyalar

A,B,C'yi ayri ayri satirde gostermek yerine hepsinin toplamini tek bir satirda gostermem gerekiyor. Tek satirda yapabilir misiniz?

Merhaba,

Alternatif olsun.

I5:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$5:$B$30=$H5)*ESAYIYSA(KAÇINCI($C$5:$C$30;$F$5:$F$7;0)))
J5:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$5:$B$30=$H5)*ESAYIYSA(KAÇINCI($C$5:$C$30;$F$5:$F$7;0))*($D$5:$D$30))
Alt satırlara kopyalarsınız.

A,B,C'yi ayri ayri satirde gostermek yerine hepsinin toplamini tek bir satirda gostermem gerekiyor. Tek satirda yapabilir misiniz?

Kusura bakmayın
Şimdi anladım Galiba
Ekli dosyayı incelermisiniz
F5-F6-F7 deki harflere göre işlem yapıyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ı5 kod =TOPLA.ÇARPIM(($B$5:$B$29=$H5)*1;($C$5:$C$29=$F$5)+($C$5:$C$29=$F$6)+($C$5:$C$29=$F$7))

j5 kod =TOPLA.ÇARPIM(($B$5:$B$29=$H5)*1;($C$5:$C$29=$F$5)+($C$5:$C$29=$F$6)+($C$5:$C$29=$F$7);($D$5:$D$29))

bir alternatifde ben yazayım

Yanlış dosya eklemişim 9 nolu mesajdaki ekli dosya güncellendi tekrar bakabilirmisiniz

Cok tesekkurlerr

Geri