• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Could not load an object because it is not available on this machine

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Selamlar,
Makrolarımın bulunduğu bir dosyayı farklı bir bilgisayarda (sadece bir tek bilgisayarda yapıyor) açıp işlem yapıp kaydettikten sonra tekrar diğer bilgisayarda açmaya kalktığımda şöyle bir hata veriyor. - Could not load an object because it is not available on this machine - ve dosyayı bir daha kullanamıyorum sadece kayıt ettiğim bilgisayarda doğru düzgün çalışıyor. O eksik olan objenin ne olduğunu nereden bulabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim
Saygılarımla,

Alt+F11 ile VBE penceresini açın. Tools menüsünden referencesi seçin. Açılan penceredeki missing ile başlayanlar sizin eksik referanslarınızdır. Burada dikkat etmeniz gereken şey bazen bu referanslar gereksiz olduğu halde işaretli olabilir. Bu durumda kullanımı olmayan bir referans olacağından direk olarak işareti kaldırılabilirsiniz.

Konuyu hortlatmış olacağım ama malesef çok farklı yöntemler denememe rağmen çözüme ulaşamadığım için yazmak zorunda kaldım ofis 2003'te yapılan bi programı 2010'da açmaya çalıştığımda ayın hatayı bende alıyorum. Sanırım 2010'da bulunmayan takvim eklentisinden kaynaklı bir sorun. Çözümünü bulamadım henüz. COMDLG32.OCX , MSComCt2.ocx ve buna benzer nette verilen dosyaları regedite kaydetmeme rağmen çözüme ulaşamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

2007 önceki versiyonlarda bulunan bazı nesneleri eklemek için owc.11.exe dosyasını çalıştırmanız gerekiyor; forumda konuyla ilgili birçok kaynak bulabilirsiniz.

Forum içinde mscal.ocx yazarak arama yaparsanız, bir çok sonuca ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler hocam tüm ofisi kaldırıp 2013 ü kurdum daha sonra mscal.ocx'i tanıttıktan sonra hatadan kurtuldum ancak bu seferde takvim nesnesinndeki tarih ve günler gelmiyor. Bu sorunun kaynağı ne olabilir ki.

Aynı sorunla bende karşılaştım, değişik hatalar verdi, sorun hangi objeden kaynaklan o objeyi wba dan View-Toolboxta sağ tıklayıp Additional Controls ten seçip tekrardan yüklemeniz gerekecek.

(Örn.Sorun ListView de veriyorsa Microsoft ListView Control, version 6.0 tekrar seçerek objeyi yeniden user forma yüklemek gerekiyor)

Ben sorunu bu şekilde çözmüştüm.

Geri