• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Copy Paste Engelle

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Sayın arkadaşlar. COPY PASTE ile ilgili ilginç bir durum ile karşı karşıyayım. Üstadlarımızdan Allah razı olsun COPY PASTE engellemeyi öğrenim ve uygulşuyorum. Ancak şöyle bir durum var. Aşağıda kod ile kullanıcıların tüm hücre kopyalamaları engelleniyor. Ancak gerekli bir işlem için uygun bulunan bir kopyalama işlemi de yapılamıyor. Bunu aşmanın bir yolu var mıdır ?

Run-Time Error '1004'
Range sınıfının Paste Special işlemi başarısız

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
Application.CutCopyMode = False
End Sub

İlginize teşekkür ederim sayın Huseyinkis. Uygun bulunma durumu özel bir koşul değil. Yani şöyle normal şartlarda standart kullanıcı bu excel dosayasında Ctrl C-V-D-X-Insert kullanamalı. Kod bunu sağlıyor. Ancak benim düzenlediğim rapor için ise makro kodu ile kopya yapılması gerekiyor. Uygun bulunandan kasıt bu şekilde yani : kodu daha önceden girilmiş bulunan kopyalama işleminin yapılması. Diğer bir deyişle kullanıcının COPY PASTE yapamaması ancak makro kodu ile yapılabilmesi.

Merhaba,

Çalışmanıza "Boolean" bir değiken tanımlayarak makronuzu yönlendirebilirsiniz.

Boş bir modüle aşağıdaki kodu yazın.

Kod:
Public Kontrol As Boolean

Rapor ile ilgili makronuzun başlangıç satırını aşağıdaki gibi düzenleyin.

Kod:
Sub Makronuz()
    Kontrol = True

'Kodlarınız

Kontrol = False
End Sub

Kopyalamayı engelleyen koduda aşağıdaki gibi düzenleyin.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    If Kontrol = True Then Exit Sub
End Sub

Sayın arkadaşlar. COPY PASTE ile ilgili ilginç bir durum ile karşı karşıyayım. Üstadlarımızdan Allah razı olsun COPY PASTE engellemeyi öğrenim ve uygulşuyorum. Ancak şöyle bir durum var. Aşağıda kod ile kullanıcıların tüm hücre kopyalamaları engelleniyor. Ancak gerekli bir işlem için uygun bulunan bir kopyalama işlemi de yapılamıyor. Bunu aşmanın bir yolu var mıdır ?

Run-Time Error '1004'
Range sınıfının Paste Special işlemi başarısız

End Sub

Alternatif dosya

not:makrolar dosya açıldığında aktif oluyor dosya kapandığı zaman tekrar aktif oluyor.

şifre="123"

aç düğmesine tıklayıp şifreyi yazarsanız kopyalama yapacaktır .
kapat düğmesine tıklarsanız kopyalama yapmıyacaktır.

Uyarı:Bu kodları bilmeden kullanırsanız bilgisayarınızda excelle ilgili kopyalama yapamazsınız taki format atıp exceli yeniden yüklemeniz gerekebilir.

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler sayın Korhan Ayhan. Şimdi tam istediğim gibi oldu. Allah sizden razı olsun, sağlıcakla kalın.

Sayın halit3, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Alternatif olarak kullanabileceğim bir çözümümüz daha oldu, sağlıcakla kalın.

Sayın Korhan Ayhan, şöyle ilgniç bir durum ile karşılaştım. Makro kodu yazarken VBA ekranında Ctrl + C yapılırsa excel ekranın gelindiğinde Ctrl V yapılamıyor ancak Ctrl V işlevi gören Paste ikonundan yapıştırma yapılabiliyor. Gerçi çok çok extrem bir durum ama bilgi olarak paylaşmak ve ilgilenenlere duyurmak istedim.

Merhaba,

Ben şimdi denedim. Kod editöründe CTRL+C ile kopyaladığım veriyi excel sayfasına CTRL+V ile yapıştırabiliyorum.

Geri