• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CommandButton'la Başka Bir Excel Dosyasını Açmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus
Arkadaşlar Merhaba !

Benim sorunum şu:
Bir userform hazırlıyorum ve onun üstüne commandbutton yerleştiriyorum.commandbutton'a şöyle bir makro atadım:
Workbooks.Open ("C:\Documents and Settings\Cortese\Belgelerim\fiyatlistesi.xls")
yani userformu açıp fiyat listesi adındaki commandbutton'a tıkladığımda fiyat listesi çalışma sayfası açılsın istiyorum.Dosya açılıyor ancak userform hep üstte kaldığından dosyada herhangi bir değişiklik yapamıyorum.Userform aktif olmaya devam etsin ama dosyada değişiklikler yapabileyim istiyorum. Acaba yanlış makromu kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

Userformun properties penceresinden showmodal özelliğini true yapın.

showmodal özelliği true da olduğu halde problemim devam ediyor.

Özür dilerim yanlış yazmışım. True değil False olacaktı.

Aşağıdaki kodu deneyiniz. Kırmızı bölümü kendi istediğiniz bir dosya yolu ile değiştiriniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    On Error GoTo Hata
    Workbooks.Open ("[B][COLOR=red]C:\Belgelerim\Dosyam.xls[/COLOR][/B]")
    Sheets("Kasım").Select
    Exit Sub
Hata:
    MsgBox "Dosya bulunamadı!", vbCritical
End Sub

listbox dan çalışma kitabını açmak

Arkadaşlar,
ana excel çalışma kitabındaki listbox da eski çalışma kitabını açarken, ana çalışma kitabını kapatsın diyorum ve fakat her ikiside açık kalıyor. Öyle bir komut nasıl düzenlenir. ?

Örnek: master.xlsm ( ana çalışma üzerinde oynanmamış )
deneme.xlsm ( teklifler klasöründe ki dosya )
listbox da listelenen deneme dosyasını tıklayarak açmak isterken master.xlsm kapansın ve deneme.xlsm açılsın...

Sihirbazla seçeceğiniz dosyayı açmak ve userform ile mevcut çalışma kitabını kapatmak için kullandığınız butonun kod satırlarına aşağıdaki kodları ekleyiniz.
Sihirbazla dosya aramak ve bulunan dosyayı açmak için:
Kod:
dosya = Application.GetOpenFilename("Bir dosya seçiniz (*.*), *.*")
Workbooks.Open dosya

Userformu ve mevcut çalışma kitabını kapatmak için:
Kod:
Unload Me   'Userformu kapatır
ThisWorkbook.Close False    'Çalışma kitabını kapatır (false ise kaydetmez true is kaydeder)

Geri