• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

commandbuttona açıklama ekleme

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
selamlar..
sayfaya eklenen commandbuttonun üzerine gelindiğinde tıklamadan açıklama nın çıkması ve mause commanbuttonun üzerinden çektiğimizde açıklamanın kapanmasını nasıl yapabiliriz...

selam arkadaşım gönderdiğim kodlar alıntıdır
Private Sub CommandButton1_MouseMove(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
CommandButton1.BackColor = vbYellow
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
CommandButton1.Tag = CommandButton1.BackColor
End Sub

Private Sub UserForm_MouseMove(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
CommandButton1.BackColor = CommandButton1.Tag
End Sub
bunları bir denersen

olmadı...:(
fakat mause üzerine geldiği zaman
Private Sub CommandButton1_MouseMove(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
MsgBox "bu bir denemedir"
End Sub
bu kod çalışıyor fakat mause üzerinden çektiğimiz zaman nasıl kapatabiliriz yani verdiği mesajıda mause yi çekince butonun üzerinden kendi kapanması..

VBA'nın properties kısmından ContnolTip Tex kısmına butonun özelliğini yazarsanız mause ile üzerine geldiğinizde mesaj verir.

MsgBox "bu bir denemedir"
End Sub
BU KOD İLE SAYFADAKİ BUTONUN ÜZERİNE GELDİĞİMİZDE BU BİR DENEMEDİR UYARISINI VERİYOR VE TAMAMA TIKLAYINCA KAPANIYOR BENİM İSTEDİĞİM BUTONUN ÜZERİNDE İKEN MESAJI VERMESİ BUNU VERİĞİM KODLA SAĞLIYORUZ VE BUTONUN ÜZERİNDEN MAUSENİN İŞARETİNİ ÇEKİNCE UYARININ KENDİLİĞİNDEN KAPANMASINI SAĞLAMAK..

Kod yazmadan da halledebileceğin bir yolunu söylemiştim size.
Örnek dosya gönderiyorum umarım yanlış anlamamışımdır.

Ekli dosyalar

Kod yazmadan da halledebileceğin bir yolunu söylemiştim size.
Örnek dosya gönderiyorum umarım yanlış anlamamışımdır.

yardımınız için öncelikle teşekkür ederim.
tamam dediğiniz doğru form üzerindeki butonda işe yarıyor ama ben sayfada bulunan butona bunu uygulamak istiyordum..sayfada bulunan buton özelliklerinde controltip text özelliği yok....

Ben bir örnek yaptım, bir de bunu deneyin.
Kod:
    If X <= 0 Or Y <= 0 Then
        ActiveSheet.Shapes(1).Visible = False
            ElseIf X >= CommandButton1.Width Or Y >= CommandButton1.Height Then
                    ActiveSheet.Shapes(1).Visible = False
            Else
         ActiveSheet.Shapes(1).Visible = True
    End If
End Sub

Ekli dosyalar

teşekkür ederim sayın hamitcan
tam olarak istediğim gibi değil ama yinede istediğime yakın olmuş....benim bunu istememim amacı kablo hattı üzerinde bulunan santrallerde belli bir sistemi şekil ile belirtmek ve bu sistemin ne olduğunuda üzerine bir yazı yazmadan görebilmekti aklıma commandbutton geldi ok butonun üzerine geldiğinde msgbox yada başka bir türlü sistemin ne olduğunu görmek oku butonun üzerinden çektiğimizdede bu açıklamanın kaybolmasıydı. yani bunu tıklama yapmadan yapabilmekti...

Merhabalar;

Ek'teki dosyaya bir bakın acaba ihtiyacınızı karşılar mı?

Ekli dosyalar

Evet teşekkür ederim tam anlatmaya çalıştığım buydu benzeride olsa sonuç itibari ile istediğim işlemi yapıyor tekrardan teşekkür ederim...

Rica ederim.
İyi çalışmalar;)

Geri