• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CommandButton yapımı

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi akşamlar; çalışmalarımda bol miktarda Commandbutton yapıyorum. özellikle satır silmek durumunda olan çalışmalarda sıkıntı oluyor. Commandbuttonlarda da veridoğrulama gibi açılır pencere yapmak olabiliyor mu? . Veya satır silme gerektiren çalışmalarda mesela A4:I4 hücresini silip oluşan boşluğa alttaki satırların yukarı kayması olabilir mi? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Buton.jpg
    Buton.jpg
    210.9 KB · Görüntüleme: 4
  • butondosya.xlsx
    butondosya.xlsx
    15.3 KB · Görüntüleme: 3
  • Button.resim.png
    Button.resim.png
    42 KB · Görüntüleme: 4
Buyurun.:cool:
Kod:
Range("A4:I4").Delete xlUp

Alternatif.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

Merhaba.
Ekran görüntülerine bakınca, ben isteğinizi farklı anladım.
Ekteki belgeye bakınız.
Teşekkür ederim, yeni işlemlerimde kullanabileceğim pratik bir çalışma olmuş. işin ilginci şimdiye kadar çok miktarda örnek görmeme rağmen böyle bir çalışmayı görmemiş olmak tuhafıma gitti. Oysa gayet temiz bir görünüm için çok bir işlem. Hayırlı geceler.

5nci mesajdaki alternatif cevabımı gördünüzmü?

Artık, makroları yapılacak işlemler itibariyle birbirinden ayırıp,
bunları ifade edecek kısaltmaları Combobox'a alırsınız ve
CommandButton kodlarıyla da Combobox değerine göre istenilen işlemin makrosunu çalıştırırsınız.

cOMBOBOX'TA Hatalı seçim yapma durumuna karşı,
önce yapılacak işlemi seçmek ve ardından düğme kullanmak daha anlamlı diye düşündüm.
Tabi Combobox_Change kodu'na msgBox ile ..... işlemi yapılacak onaylıyor musunuz?
gibi bir soruya verilecek cevaba göre de düğme kullanmadan da sistem işletilebilir.
Tercihe kalmış mevzular neticede.

Alternatif.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Bu şekildeki kodu hareketli butona ekleyebilirim ama genelde çalışmalarımda satırın tamamen silinmesi gerekiyor. bu kodu mesela A4:I4 satırı silinecekse ben mouse ile I4 hücresini seçtiğimde A4:I4 satırın silinmesi gibi çalışmayı daha rahat kullanabilirim.

Artık, makroları yapılacak işlemler itibariyle birbirinden ayırıp,
bunları ifade edecek kısaltmaları Combobox'a alırsınız ve
CommandButton kodlarıyla da Combobox değerine göre istenilen işlemin makrosunu çalıştırırsınız.

cOMBOBOX'TA Hatalı seçim yapma durumuna karşı,
önce yapılacak işlemi seçmek ve ardından düğme kullanmak daha anlamlı diye düşündüm.
Tabi Combobox_Change kodu'na msgBox ile ..... işlemi yapılacak onaylıyor musunuz?
gibi bir soruya verilecek cevaba göre de düğme kullanmadan da sistem işletilebilir.
Tercihe kalmış mevzular neticede.
Evet, işleme başlamadan önce program yapmayı bir türlü düzene koyamadığım için, işlem tamamlandıkça yeni özellik ihtiyacı olunca ilaveler oluyor, bu da makroların karışmasına neden oluyor, buton üstüne buton oluyordu. bu sistemi yeni çalışmalarımda kullanarak daha düzenli olmasını sağlarım, zannederim. Teşekkürler

Bu şekildeki kodu hareketli butona ekleyebilirim ama genelde çalışmalarımda satırın tamamen silinmesi gerekiyor. bu kodu mesela A4:I4 satırı silinecekse ben mouse ile I4 hücresini seçtiğimde A4:I4 satırın silinmesi gibi çalışmayı daha rahat kullanabilirim.
A sütunundan başlayıp seçeceiğiniz sütun aralığına çift tıklarsanız O satır silinecektir.
Mesela I sütununa çift tıklarsanız A:I sütun aralığı silinir.H sütununa çift tıklarsanız A:H aralığındaki satır silinir.
Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

A sütunundan başlayıp seçeceiğiniz sütun aralığına çift tıklarsanız O satır silinecektir.
Mesela I sütununa çift tıklarsanız A:I sütun aralığı silinir.H sütununa çift tıklarsanız A:H aralığındaki satır silinir.
Dosyanız ektedir.
Teşekkürler, satırı tam seçmeden tek hücreyle tıklayıp işlem yapmak, kullanacağım bir kod, birde ekte sunduğum hareketli butono yazdığınız kodu adapte edemedim. kullandığım işlemde aktarıp-silmek istediğim yeri mouse ile tamamını seçmem gerekiyor. sizdeki ise tek hücreyi seçerek silebiliyoruz. Kullandığım işleme sizin kodu ilave edebilseydim çok iyi olacaktı, ben adapte edemedim. Örnek dosyayı ekliyorum, sizin yazdığınız kod
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim son As Long
son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
If Intersect(Target, Range(Cells(2, 1), Cells(son, Target.Column))) Is Nothing Then Exit Sub
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, Target.Column)).Delete xlUp
MsgBox "satır silindi." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Ekli dosyalar

Geri