• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Commandbutton kontrolü?

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba,
Örnek dosyadaki userformda commandbutton1 in click olayına yazdığım kod ,textbox2 ye veri girip enter a basınca çalışıyor.Nerede hata yaptığımı bulamıyorum. :???: Yardımcı olacak arkadaşlar teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Merhaba,
"Userform8." bu bölümleri silin ve textbox7 , 8 ,9 bunlar formda yok, bunlar için de hata verir. Kolay gelsin.

Merhaba Sayın dentex,
Önce ilginize teşekkür ederim.Çalışmanın orjinalinde userform8 var o sepeple commandbutton2 de kalmış. Ama sorun commandbutton1 de. Kod commandbutton1 in click olayına yazılı. Orda userform8 ler silinmiş durumda. Textbox1 e bir miktar rakam yazarak enter a basarsanız commandbutton1 de yazılı kodlar çalışıyor. henüz doldurulmamış textboxlar olduğu için de hata veriyor. Ben commanbutton1 tıklanmadığı halde kodlar niçin çalışıyor onu bulamadım..Bu konuda yardım istiyorum.

Merhaba,
CommandButton1'in default özelliğini "false" olarak değiştirin, kolay gelsin.

Tekrar merhaba,
Arkadaşlar, yeni bir userform oluşturarak aynı kodları commandbutton1 e yazdım, herhangi bir hata vermeden çalışıyor. Olabilir mi bilmiyorum ama sanırım userformun yapısında bir bozulma olmuş. Çünkü aynı kodları kopyalayarak diğerine yapıştırdım, herhangi bir sorun yok..ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Esen kalın..

Ekli dosyalar

Merhaba,
Yukarıda yazmıştım, commanbutton'un default özelliği true yapıldığı için enter'a basınca click yordamı çalışıyor. Test ettim düzeldi, bu özelliğini de yeni öğrenmiş oldum, iyi çalışmalar.

Merhaba Sayın dentex,
4 nolu mesajınız gözümden kaçmış, arkadaşları yenlış bilgilendirmeyeyim diye düzeltme ihtiyacı duydum.Yani sorun userformda değil bendeymiş.:) Böylece ben de öğrenmiş oldum. Gönderilen örneklerden yararlanarak bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlar yanlış bilgilenmiş olmasınlar. Bende öyle yapıyorum çünkü. İlginize tekrar teşekkür ederim. Esenkalın.

Geri