• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CommandButton ile sırasıyla veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Sevgili arkadaşlar herkese merhaba;

Ekte bir sipariş dosyam var. Bu dosyanın için de ÜRÜNLER ve SİPARİŞ isimli 2 adet sayfa. ÜRÜNLER sayfasında A ve B sütununda TextBoxlar ile filtreleme yapıyorum. (Bu arada belirtmem lazım TextBox2 filtreleme yapmıyor hatamı bilmiyorum) Ayrıca ÜRÜNLER sayfasında D sütununda D5.den itibaren bir hücre aktif olduğu zaman aktif hale gelen bir CommandButton koydum. Yapmaya çalıştığım ise ben filtrelemeyi daralttığım zaman bu aktif hücrenin yanında ki CommandButtonu çalıştırarak (Mesela D20 de CommandButton bastığım zaman bu satırı A.dan Dye kadar olan 4 sütunu Sipariş sayfasına aldırmak) sırasıyla SİPARİŞ sayfasında B 10 dan itibaren bunları seçtikçe altalta yazdırmak. Yardımcı olacak arkadaşımın Textbox2.ye bakmasınıda rica edeceğim.

Ekli dosyalar

Ömer Baran Hocam muhteşemsin !!! Bu arada aramada yaptığım hatayı görmüş oldum.

TextBox1 ve TextBox2'nin kodlarını aşağıdaki şekilde düzeltin isterseniz.

Kodlardaki Aranan değişkenine gerek yok aslında.

Filtreleme işlemi İÇERİR şeklinde yapılır.
Filtrelemenin, İLE BAŞLAR şeklinde olması için kırmızı kısmı silmeniz yeterli olur.
.
Kod:
[B]Private Sub TextBox1_Change()[/B]
Sheets("ÜRÜNLER").Range("A4:D4").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=[COLOR="red"][B]"=*" & [/B][/COLOR]TextBox1.Value & "*", _
        Operator:=xlAnd
If TextBox1 = "" Then ActiveSheet.Range("A4:D4").AutoFilter Field:=1
[B]End Sub[/B]

[B]Private Sub TextBox2_Change()[/B]
Sheets("ÜRÜNLER").Range("A4:D4").AutoFilter Field:=2, Criteria1:=[COLOR="Red"][B]"=*" & [/B][/COLOR]TextBox2.Value & "*", _
        Operator:=xlAnd
If TextBox2 = "" Then ActiveSheet.Range("A4:D4").AutoFilter Field:=2
[B]End Sub[/B]

Tamamdır değiştiriyorum. Çok teşekkür ederim.

Geri