• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CommandButton ile düşüm yaptırmak

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkadaşlar ekli dosyada açıklamaya çalıştım menü sayfasındaki açılır butandan müz sayfasındaki sıra numarasını seçtikten sonra Button ile müz sayfasının N-O-P sütunlarına sırası ile Tarih - Meram İlçe - Bila İnfaz Yazması ancak bunun formüllerinin modül de olmasını istiyorum çünkü bu işlemden bir kaç tane daha eklemem gerek bu sebeple modül de olursa belki formül üzerinde değişiklik yaparak ekleyebilirim.benim için önemli bu soruyu çözebilecek mutlaka vadır lütfen yardım edin Arkadaşlar LÜTFEN yardım

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arkadaşlar yardımcı olacak yokmu.LÜTFEN yardım edin.en azından hangi kod ile müz sayfasının N-O-P sütunlarına sırası ile Tarih - Meram İlçe - Bila İnfaz Yazması sağlayabilirim yardımlarınızı bekliyorum

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub GUNCELLE()
    Dim Veri As Integer, Bul As Range

Veri = Sheets("MENÜ").DropDowns(1).Value
    Set Bul = Sheets("MÜZ").Range("A:A").Find(Veri, , , xlWhole)
    If Not Bul Is Nothing Then
        Sheets("MÜZ").Cells(Bul.Row, "N") = Date
        Sheets("MÜZ").Cells(Bul.Row, "O") = "Meram İlçe"
        Sheets("MÜZ").Cells(Bul.Row, "P") = "Bila İnfaz"
        MsgBox "Bilgiler güncellenmiştir."
    End If
End Sub

koray hocam elinize sağlık ancak kodu modüle mi ekleyeyip butona atayacağım tam anlamadım dosyamda yardımcı olurmusunuz. şimdiden hakkınızı helal edin

Makro işlerine bulaşmış birisinin artık aşağıdaki işlemleri yapabiliyor olması gerekiyor diye düşünüyorum.

Modül ekleme
Sayfaya buton ekleme ve makro atama
Sayfaya kod ekleme (Sayfanın kod bölümü)
Çalışma kitabına kod ekleme (ThisWokbook - BuÇalışmakitabı)

koray hocam dediğiniz gibi buton ekleyip modüle formülü yazdım.ayrıca bir sayfa daha eklemek gerekiyordu onu da ekledim yani toplam 6 buton ekledim 3 tanesi çalışıyor ihzar olan üç tanesi niye çalışmıyor bakabilirmisiniz.dediğiniz doğru elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum ancak yardımlarınızı da mutlaka bekliyorum kolay gelsin

Sayfaya iki adet açılan kutu eklemişsiniz. Fakat kodlarda sadece birisi tanımlı bu sebeple butonlar çalışmıyor.

"İHZAR" için aşağıdaki bölümdeki 1 değerini 2 olarak düzeltip deneyin.

Kod:
DropDowns(1)

hocam çok sağolun bu dediğinizi bilmiyordum sabahtan beri uğraşıyorum iki açılan kutuyu yapacağım diye çok sağolun hakkınızı helal edin

Geri