• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

commandbutton gizle çalıştır

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar...Merhaba... Ali İhsan Varol'un kelime oyunu programını vba da kendimce yapmaya çalıştım. Toplamda 18 soru soruyorum. Her bir soru ayrı bir çalışma sayfasına kaydediliyor... Her bir soru için ayrı bir userform oluşturdum. SORU1, SORU2 ...vb.
Her bir userformda 5 adet commandbutton var... Commandbutton1, commanbutton2...vb. Ben bu commandbuttonları gizlemek, bunlara kısayol atamak ve bu kısayolla çalıştırmak istiyorum. Bu mümkün mü?
Commandbutton1 .....Başla (soruyu getiriyor)
Commandbutton2....Harf al
Commanbutton3....Doğru cevap
Commandbutton4....yanlış cevap
commandbutton5....sonraki soru.
bu 5 butonu gizlemek, ve kısayolla çalıştırmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler

. . .

Commandbutton butonların özellikler penceresinde Visible seçeneğini False yaparsanız görünmez/gizli hale getirebilirsiniz.

Yine özelikler penceresinde Accelerator seçeneğine herhangi bir harf girerek Alt + Harf kombinasyonu ile kısayoldan çalıştırabilirsiniz.
Ancak bu özellik buton gizliyken (Visible=False) çalışmıyor...

. . .

Teşekkürler hocam... dediğiniz şekilde halletmeye çalıştım. Bir de aynı sayfaya geri sayım sayacı eklemek istiyorum. SORU1 adlı userformda Commandbutton1 tuşuna bastığımda 5.00'dan geri doğru sayacak. Commandbutton5 butonuna bastığımda ise duracak. SORU2 adlı userforma geçtiğimde yine commanbutton1 e bastığımda kaldığı yerden devam edecek. Burada bazı sayaçlar buldum ama dosyama uyduramadım...teşekkürler...

Geri