Değerli site üyeleri bahsedeceğim konunun bazı örneklerini gördüm ancak tam istediğim şekliyle bulamadım. Böyle birşeyi yapmak mümkün mü? Şöyleki; Excel sayfası üzerinde 3 adet CommandButton' um var ve sırasıyla isimleri "KAYDET", "YAZDIR" ve "KAPAT" benim burada yapmak istediğim sırasıyla şu:
1.Sayfa açıldığında "KAYDET" butonu aktif diğerleri pasif durumda olacak
2.Aktif olan "KAYDET" butonuna tıklattığımda kaydetme işlemi gerçekleşecek ve "KAYDET" butonu pasif hale geçerken sadece "YAZDIR" butonu aktif hale gelecek
3."YAZDIR" butonuna tıklattığımda ise yazdırma işlemi gerçekleşecek ve "YAZDIR" butonu pasif hale geçerken sadece "KAPAT" butonu aktif hale gelecek
4."KAPAT" butonuna tıklattığımda da UserForm1 açılacak.
Kısacası yapmak istediğim bu epey denedim ama tam anlamıyla başaramadım. Konu ile ilgili ilginiz ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
NOT: Kaydet, Yazdır ve UserForm1' i açma kodlarına gerek yok.
1.Sayfa açıldığında "KAYDET" butonu aktif diğerleri pasif durumda olacak
2.Aktif olan "KAYDET" butonuna tıklattığımda kaydetme işlemi gerçekleşecek ve "KAYDET" butonu pasif hale geçerken sadece "YAZDIR" butonu aktif hale gelecek
3."YAZDIR" butonuna tıklattığımda ise yazdırma işlemi gerçekleşecek ve "YAZDIR" butonu pasif hale geçerken sadece "KAPAT" butonu aktif hale gelecek
4."KAPAT" butonuna tıklattığımda da UserForm1 açılacak.
Kısacası yapmak istediğim bu epey denedim ama tam anlamıyla başaramadım. Konu ile ilgili ilginiz ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
NOT: Kaydet, Yazdır ve UserForm1' i açma kodlarına gerek yok.