• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Command Button'a neden basilamiyor?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
Merhabalar, sirketime hazirladigim calismada bazi dugmelerden (activeX control command button) yararlaniyorum. Herkeste sikintisiz calisan dugmeler calisanlardan birinin bilgisayarinda calismiyor. Tiklamamiza bile izin verilmiyor gibi gozukuyor. (Makro güvenlik seviyesi ile alakasi yok cunku dugme hicbir komut dahi algilamiyor tiklayinca tiklanmis sekle gelmiyor yani umarim anlatabilmisimdir) enable contents, enable all macros bunlar da acik.

Sebep nedir nasil duzeltebilirim?

Çalışmayan bilgisayardaki ofis sürümü nedir? Tüm bilgisayarlar aynı sürümü mü kullanıyor?

Korhan Bey evet butun bilgisayarlar ayni surumu kullaniyor. Ofice 2010 home and business. Ancak yarin iyice emin olmak icin tekrar kontrol edecegim o bilgisayari.

Korhan Bey o bilgisayarda 2007 home and business yukluymus, henuz 2010'a yukseltmediler ancak muhtemelen sorun hallolacak.

Ancak butun farkli surumlerde boyle uyumsuzluklar olmasi tatsiz bir durum degil mi? 2007'de boyle oluyorsa 2013 ve 2016'da da bu gibi sorunlarla mi karsilasacagim? Bu uyumsuzluklara karsi alinmasi gereken onlemler nelerdir, ne tavsiye edersiniz?

Tecrübelerime göre bence en sorunlu ofis sürümü 2007 sürümüdür. Çünkü ofisin yeni görünümüne geçiş sürümüdür. Bu sebeple eksiklerinin çok olduğunu düşünüyorum.

2010 ve sonraki sürümlerde bu problemleri bir nebze giderdiklerini düşünüyorum.

Ayrıca netten yaptığım araştırmalarda bazı güncellemelerin bu tarz sorunlara yol açtığını okudum.

Bende önceki yıllarda butonlarla ilgili sorun yaşamıştım. Sayfadaki butonlar sürekli titriyordu ve boyut değiştiriyordu. Ofisimizdeki tüm bilgisayarlara aynı sürüm ofis yükleyerek sorunu çözdük.

Anladığım kadarıyla microsoft yetkilileri bazı yenikleri sunarken arada bazı özellikleri de göz ardı ediyorlar.

Degerli goruslerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim.

Sayfadaki butonlarin hareketleriyle ilgili gectigimiz gunlerde su linkte bir paylasim yapmistim,
http://www.excel.web.tr/f48/command-button-combo-box-vb-sayfada-konum-belirleme-t137363.html

Ilginctir, son zamanlarda ekstra bir aykiriliklarini gormedim (sayfanin zoom ayarini mumkun oldugu kadar %90-%100 civarinda tutmaya calistigim icin olabilir) ancak bu gibi durumlara KESIN bir cozum olarak neyi onerirsiniz? Linkteki kodlari tanimlayip dugmelere tikladigimda istedigim konuma geliyorlar tamam ancak, tiklamama gerek kalmadan hicbir sekilde oynamamalarini nasil saglarim VBA kodlamasiyla?

Korhan Bey,

IT grubu hazirladigim taslagi baska Excel 2007'lerde de denemis ancak diger bilgisayarlarda sikintisiz calismis. Sorun sadece bizim gruptaki arkadasin bilgisayarinda meydana geliyor.

.exd uzantili dosyalari siliyoruz yine calismiyor. Yeni buton eklemeye calistigimda cannot insert object hatasi veriyor, ornegin satir ekleme makrosunu F5 ile calistirdigimda islemi tamamliyor, satiri da ekliyor ancak islem biter bitmez VBA Runtime Error 1004 “Application-defined or Object-defined error” veriyor.

Sorun butun 2007'lerde meydana gelmiyorsa neden oluyor olabilir?

Geri