• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Command Button hatası

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
Merhabalar,

Sitede yer alan örnekleri inceleyip biraz da kendimden katarak küçük bir çalışma hazırlamaya çalışıyorum.

Çok sayıda sayfa,
Yeni Kayıt, Kayıt Düzeltme ve Görüntüleme olmak üzere 3 userform hazırladım.

Combobox1 sayfaları seçmekte.

Kayıt düzenleme ve silme yapmak istediğimde "Mail Listeleri" sheetinde sorunsuz olarak çalışırken, diğer sayfalarda ise hata vermekte ve aşağıdaki kodu işaretlemektedir.

Kod:
Range(Range("A3"), Range("A" & ActiveSheet.[A1].Value + 2)).Select

örnek uygulama yapılmış ve eklenmiştir.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ustalarım bu kısımda takılıp kaldım,
yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Zannediyorum hata aşağıda kırmızı ile işaretlediğim yerden kaynaklanıyor. A1 hücresi kaç adet kayıt olduğunu göstermeli ki ona göre tüm sayfa seçilsin, ve selection.find olayı ile arattığınız şeyi bulabilesiniz. Şu haliyle A1 hücresinin değeri 0 olduğu için seçili kısımda arattığınız değeri bulamadığınız için hata verecektir.
Kod:
Range(Range("A3"), Range("A" & [COLOR=red][B]ActiveSheet.[A1].Value[/B][/COLOR] + 2)).Select
Selection.Find(adi.Value, ActiveCell, , xlWhole).Activate
Aşağıdaki şekilde olursa hata vermeyecektir.
Kod:
Range(Range("A3"), Range("A" & [COLOR=red][B]ActiveSheet.[A65536].End(xlUp).Row[/B][/COLOR])).Select

Zannediyorum hata aşağıda kırmızı ile işaretlediğim yerden kaynaklanıyor. A1 hücresi kaç adet kayıt olduğunu göstermeli ki ona göre tüm sayfa seçilsin, ve selection.find olayı ile arattığınız şeyi bulabilesiniz. Şu haliyle A1 hücresinin değeri 0 olduğu için seçili kısımda arattığınız değeri bulamadığınız için hata verecektir.
Kod:
Range(Range("A3"), Range("A" & [COLOR=red][B]ActiveSheet.[A1].Value[/B][/COLOR] + 2)).Select
Selection.Find(adi.Value, ActiveCell, , xlWhole).Activate
Aşağıdaki şekilde olursa hata vermeyecektir.
Kod:
Range(Range("A3"), Range("A" & [COLOR=red][B]ActiveSheet.[A65536].End(xlUp).Row[/B][/COLOR])).Select

Sayın janveljan,
Yardımınız için teşekkür ederim. Yaklaşık 15 gündür bu kısmı aşamadığım için tamamlayamamıştım.

Kısa zaman içerisinde inşallah forumda çalışmamın bir kopyasını paylaşırım.

Saygılarımla,

Geri