• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Commanbuton kodu

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba Arkadaşlar,
Basit bir konuda yardımınıza ihtiyacım var:
Bir USERFORM1 oluşturdum, "öğrencibilgigirişi" adlı sayfamın D4:D50 hücrelerini COMBOBOX1 yardımıyla userform da görebiliyorum. ComboBox1'de seçtiğim öğrenciye ait bilgiyi Userforrm'da oluşturduğum TextBox1'e yazıp CommandButon1 aracılığıyla "öğrencibilgigirişi" sayfasındaki "E4:E50" hücreleri arasına yazmayı düşünüyorum; ancak CommandButon1!in kod bölümüne ne yazacağımı bilemedim. Daha doğrusu satırı belirleyemedim: Yani Ben 10. öğrencimi Combobox1'de seçtiğimde bu öğrencinin öğrencibilgigirişi sayfasındaki satırı 13 oluyor. Ben Commandbutona bastığımda bu öğrencinin adını D4:D50 sütununda arasın, bulduğunda ise o öğrencinin hemen sağındaki hücreye yani, E sütununa, yani 13. satıra Textbox1'deki veriyi yazsın. Ardından Textbox1'deki veriyi silsin. (Office 2003 kullanıyorum.)
Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim hocam,söylediğiniz dosyayıindirdimve sorunumu hallettim.
Aynı dosyada Imagepicture öğesiyle ilgili sorunumvar. Dosyadakiişleriyaptısam da beceremedim.
Şöyle ki:
Formun üzerine Image1. öğesi ekledim ve bunu listbox1 ile ilişkilendirnmek istiyorum.Aşağıdaki kodu ListBox1 Öğesininin CLİCK olayına yazdımve hata ile karşılaştım. (DosyalarımD bölümündeki flash klasöründeki okufoto klasörününiçerisinde yer alıyor.
Image1.Picture = LoadPicture (“D:\flash\okulfoto\” & Listbox1& “.bmp”) yazarsam hata ile karşılaşıyorum.
Ama kodu Listbox1 ile ilişkilendiermeyip okulfoto klasöründeki birfotoğrafın adını yazarsam herhangibir hata ile karşılaşmıyorum ama bu sefer de haliyle kişi listeme göre fotoğraf değişmiyor.
Listbox1 verilerini excellüzerinden alıyorum ve isimleri excell'den kopyalayıp fotolara verdim.
Sorunum hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Image1.Picture = LoadPicture("D:\flash\okulfoto\& Trim(ListBox1.Value) & ".bmp")
bu kodda nasıl bir hata var?

Son düzenleme:
Dosyadaki resim klasörü yolunu kendinize göre uyarlayın. Resim klasörüne eklediğiniz resimlerin isimleri otomatik olarak listboxa eklenecektir.

Ekli dosyalar

Geri