• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Commad buton ile gizle göster yardım..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan qerraa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba Arkadaşlar...

Sizden bir yardım rica edecegim. Benim iş için kullandıgım bir excel rapor sayfam var. Bu sayfada işi biten yada gürünmesini istemediğim siparişler yer alıyor. Bunları command buton ile yanında k ( kapalı anlamında ) yazan satırları komple gızleyecek. A ( açık anlamında ) yazan satırları gösterecek. Yanı kısaca bir command butona kod atayıp hangı harfi yazarsam a-k olarak onları gizleyecek..Forumda bır kod buldum fakat rakkamlarla işlem yapıyor. Bana a-k harfı ile işlem yapacagım kod gerekli. Bu işte profosyonel olmadıgım için tarafınızdan yardım rica ediyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim...

Tablonuza A ve K'ları yazacağınız bir sütun ayarladıktan sonra veri süzme yapın. Süzme işleminde önce A olanları süzün, sonra süzmeyi iptal edin, sonra K olanları süzün.

Bunları normal şartlarda yapabiliyorsanız; bir de Yeni makro kaydet yöntemiyle yapın. Her bir işlem için ayrı makro kaydedebilirsiniz. Daha sonra da sayfaya düğme/ler ekleyip, makro olarak da hazırladığınız makroları atarsınız:

Makro oluşturma

Tablonuza A ve K'ları yazacağınız bir sütun ayarladıktan sonra veri süzme yapın. Süzme işleminde önce A olanları süzün, sonra süzmeyi iptal edin, sonra K olanları süzün.

Bunları normal şartlarda yapabiliyorsanız; bir de Yeni makro kaydet yöntemiyle yapın. Her bir işlem için ayrı makro kaydedebilirsiniz. Daha sonra da sayfaya düğme/ler ekleyip, makro olarak da hazırladığınız makroları atarsınız:

Makro oluşturma

Dosyamı ekliyorum.... Yardım edersenız sevınırım..!!

Ekli dosyalar

kod sayfasında düğme 2 ile ilgili kodları aşağıdaki şekilde değiştirirseniz girdiğiniz harfe göre süzme işlemi yapmaktadır. Ancak arada boş satırlar bulunduğundan boş satırdan sonraki satırlarda süzme işlemi yapmamaktadır. Bu nedenle önce boş satırları silmeniz gerekir. (Bunun için kısa bir arama yaptım ama satırdaki tüm hücreler boşsa satırı sil diye bir komut bulamadım.)

Kod:
Sub Düğme2_Tıklat()

Adet = Application.InputBox("EKRANA harf GİRİNİZ...", Type:=2)
 ActiveSheet.Range("$B$5:$O$65000").AutoFilter Field:=14, Criteria1:=Adet
End Sub

İlginize teşekkür ederim. Sorunumu çözdünüz....

Geri