• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Comboda iligili satıra veri gönderme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ator53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
xp
Ekli dosyada combo 1 deki isimlerin sayfadaki satırına gelecek şekilde diğer combolardaki seçilen verileri sayfadaki ilgili yerlerine göndermek istiyorum.ilginize şimddiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Arkadaşlar kimse yokmu cevap verecekk..Gerçekten önemli....

anladım herhalde kimsenin vakti yok peki combo veri çektiği sayfadaki hücreye nasıl veri gönderir.Aynı combobox farklı satıra veri gönderecek çünkü combo 1 ile ilişkili olduğu için combo 1 de seçilen değere göre hep combox2 nin değer aldığı satırlar değişiyor.Veri aldığı satırların yanına yada belirlediğimiz bir hücreye combox2 de seçtiğimiz veriyi gönderebilirmiyiz.

Çok bildiğim söylenemez, ben de vba konusunda yeniyim. Ama yine de combobox ile ilgili düzenlemeyi ilk 2 hücre için gerçekleştirdim. Mantığı çözdükten sonra gerisini getirebilirsiniz diye düşündüm. İlk önce veriyi nereden alacak (active komutu altına yazılacak) onu belirleyeceksiniz sonra da nereye yazacağını belirleyeceksiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.Yanlız sayfada a sütünundaki yani bombo 1de olan isimlerin yanına combo 2 deki seçtiğim seçimin yani b sütununa gelmesi gerekiyor.Örnek olarak combo 1 den ahmeti seçtim combo 2 deki ahmetin tahsil durumu ahmetin ilgili hücresine gelsin yani ahmet a1 hücresinde ise combo 2 den seçtiğim tahsil durumu b1 e gelsin. combo 1 den mehmeti seçtim a2 deki mehmetin yanına combo 2 den seçtiğim tahsil durumu b2 ye gelsin gibi umarım anlatabilmişimdir.Biraz karışık oldu sanırım ama ancak bu kadar anlatabildim...

Geri