• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox'tan textbox' değer atama

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Arkadaşlar merhaba,
userform oluşturmayı sizlerin yardımıyla öğrenmeye çalışıyorum. forumdan takip ettiğim kadarıyla sayenizde çat pat bişeyler yapmaya başladım. fakat biyerde tıkandım. bi userform oluşturdum. combobox ve textbox var. combobox içerisinde 10 kişinin adı soyadı var. combobox dan seçtiğim kişilerin T.C. kimlik numaralarının textboxda gözükmesini istiyorum fakat yapamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

Sn. Mustafaine, verdiğiniz kodu yazdığımızda comboboxtaki değerin aynısını girmezmi. ben farklı isimler seçildiğinde o kişilere ait kimlikl numaralarını textbox a yazdırmak istiyorum. comboboxtan birini seçince onun kimlik numarası textboxa yazılsın, başka birini seçince onun kimlik no su yazılsın istiyorum. bunun içinde acaba "if" li bir kod mu yazıkması lazım. bir de bu kodlara ve kodların nasıl yazılacağı ile ilgili bilgye nereden ulaşabilirim?

ama onlari nereye girdiginizi nerden bilicez :) neden dosya eklemiyorsunuz yardimci olmaya calisalim..

Sn. Mustafaine, ilginiz için teşekkür ediyorum, dosyayı ekliyorum. combobox ta isimle gözüküyo seçim yapabiliyorum. data çalışma sayfasında da her ismin karşılığında kimlikl numarası var. isim seçtikçe o şahsın kimlik numarası gelsin istiyorum.

Ekli dosyalar

Combobox1`in change olayina kodlari ekleyin lutfen..

Kod:
isim = ComboBox1.Value
Set Data = Sheets("data")
TextBox1.Value = Application.WorksheetFunction.VLookup(isim, Data.Range("B:C"), 2, 0)

Bu arada uzgunum buralardaydim ama foruma bakamadim uzun zamandir, bayagi gecikti sanirim cevabiniz..

üstad teşekkür ederim. sayende bi ko daha öğrenmiş oldum, hallettim işimi.

Geri