• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Comboboxtaki Değere Göre Verileri Listviewe Almak

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
Merhaba üstadlarm taklıp kaldığım bir yer var. Bir Combobox var ve bu Comboboxta sayfa isimleri var. Ben burdan bir sayfa ismi seçtiğimde o sayfa aktif oluyor ancak sayfa içinde getirtmek istediğim verileri Listviewe getirtemiyorum. Bunu Nasıl yapabilirim . ilgili Açıklamamda dosya içinde mevcut. Saygılar

Ekli dosyalar

bunu denermisiniz.

Private Sub ComboBox1_Click()
Set Sh = Sheets(ComboBox1.Text)
If WorksheetFunction.CountA(Sh.Cells) > 0 Then
sat = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
sut = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column
Else
Exit Sub
End If
x = 0
With ListView1
.ListItems.Clear
For i = 2 To sat
x = x + 1
.ListItems.Add , , i
With .ListItems(x).ListSubItems
For r = 1 To sut
.Add , , Sh.Cells(i, r)
Next
End With
Next i
End With
Set Sh = Nothing
End Sub

Sayın Halit ilginize tşk ederim. Değerler listviewe geliyor ancak karışık bir şekilde geliyor örneğe ekler bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu hatayı nasıl düzeltebiliriz. Tşkler

Sayın Halit ilginize tşk ederim. Değerler listviewe geliyor ancak karışık bir şekilde geliyor örneğe ekler bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu hatayı nasıl düzeltebiliriz. Tşkler

Veriler karışık gelmiyor sayfadaki bütün verilerin hepsini getiriyor sizin resimdeki veriler satır veya sutünların bazılarını getirmiyor yada başlangıç satır ve sutünları farklı

Yazmış olduğum kod ilgili sayfada ne kadar yazılı değer varsa hepsini getiriyor.

peki şöyle sorsam, Sayfanın hepsini değilde aktif olan sayfada sadece C5:K6500 aralğındaki değerleri listviewe sadece aldırsak Listviewdeki başlıklaraın altına sıralı şekilde bu mümkün mü ??? tşkler

peki şöyle sorsam, Sayfanın hepsini değilde aktif olan sayfada sadece C5:K6500 aralğındaki değerleri listviewe sadece aldırsak Listviewdeki başlıklaraın altına sıralı şekilde bu mümkün mü ??? tşkler

Bunu denermisiniz.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Click()
Set Sh = Sheets(ComboBox1.Text)
If WorksheetFunction.CountA(Sh.Cells) > 0 Then
sat = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
Else
Exit Sub
End If
x = 0
With ListView1
.ListItems.Clear
For i = [COLOR=red]5[/COLOR] To sat
x = x + 1
.ListItems.Add , , i
With .ListItems(x).ListSubItems
For r = [COLOR=red]3[/COLOR] To [COLOR=red]11[/COLOR]
.Add , , Sh.Cells(i, r)
Next
End With
Next i
End With
[COLOR=red]ListView1.ColumnHeaders(1).Width = 0[/COLOR]

Set Sh = Nothing
End Sub

tşk ederim istediğim buydu ufak bir düzeltme ile hallettim ancak listviewde ilk sutunda excel dosyasındaki soldaki satır numaralar geliyor oysaki sadece c5 teki sıra numarası gelmesi gerek ona birşey yapılabilir mi yani satır numarasını istemiyorum. İlginize çok tşk ederim emeğinize sağlık

tşk ederim istediğim buydu ufak bir düzeltme ile hallettim ancak listviewde ilk sutunda excel dosyasındaki soldaki satır numaralar geliyor oysaki sadece c5 teki sıra numarası gelmesi gerek ona birşey yapılabilir mi yani satır numarasını istemiyorum. İlginize çok tşk ederim emeğinize sağlık

Orası sizin kodunuzun başında geliyor o bölüm mutlaka lazım olur onu ilerde anlıyacaksınız şimdilik küçük bir çözüm vereyim aşağıdaki kodu yazmış olduğum kodun en sonuna ekleyiniz.

Kod:
ListView1.ColumnHeaders(1).Width = 0

allah razı olsun hocam herşey için tşk ederim kolay gelsin

Geri