• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

comboboxta süzülenleri göster

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
Merhaba,
Ekli tablomda A3:B11 arasındaki veriler vardır.B sütuna filtre uygulandığında A sütunundaki sadece süzülen verileri comboboxta görmek mümkünmüdür ?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Çalışmanın durumuna göre yazılacak kodu tetikleyici bir olaya bağlamak gerekiyor. Dosyada bununla ilgil bir ipucu olmadığı için ben Select olayına bağladım, kulanımınıza göre kararını siz verirsiniz. Çalışma sayfasının kod bölümüne kopyalayınız..

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
Dim i As Long
ComboBox1.Clear
For i = 3 To [A65536].End(3).Row
    If Rows(i).Hidden = False Then
        ComboBox1.AddItem Cells(i, "a")
    End If
Next i
End Sub

Ömer bey,öncelikle ilginize çok teşekkürler.
Yazdığınız kodu dosyama maalesef uyarlayamadım.Önceki dosyamda makroyu yazmamışım,şimdi onu da ekledim.Buna göre kodu yerleştirirseniz sevinirm.
Saygılar,

Ekli dosyalar

Diğer kodlarda tanımla olmadığı için hata alıyorsunuz.

Option Explicit

Bu satırı silip deneyin. Ayrıca eklediğiniz dosyadaki combobox da bir hata var mevcut comboboxu silerek yeni bir combobox ekleyerek deneyiniz.

.

Ömer bey,
Yeni combobox ekledim.Ama istediğimi bir türlü yapamadım.Liste yine eskisi gibi görünüyor.Ayrıca comboboxtan çıkıp herhangi bir hücreye tıkladığımda comboboxtaki ve A1 hücresindeki veriler siliniyor;bunu da anlayamadım.

Ekli dosyalar

Kodu tetiklemeyle ilgili açıklama yapmıştım. Comboboxu çalıştırmadan önce herhangi bir hücreye tıklayıp comboboxu çalıştırınız.

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Ömer bey,
İstediğim oldu,sağolun.Ama şimdide seçileni A1 hücresine yazdır makrosu çalışmıyor.Onu nasıl bu makroya ilave edebiliriz ?

Maalesef yanılmışım;istediğimin sadece bir kısmı olmuş.Şöyle ki: tabloda o anki süzülenler comboxta görünüyor.Ama filtre başka bir kriterle yapıldığında yine eski listeyi gösteriyor.Örneğin 3 satırlık bir liste olduğunda o yine eski listeyi görüyor.

Sayın tekintek,

Yazdıklarımı okumadınız sanırım. Önce bir hücreye fare ile tek kilik yapın daha sonra comboboxu çalıştırın. Her süzme işleminden sonra bu işlemi yapmanız gerekir. Kod tetiklemeyle ilgili açıklamamda bunları yazmıştım..

Yazdır makrosu açıklamanızı anlayamadım..

.

Dediğniz gibi yaptım ama bu defa da comboboxta hiçbirşey görünmüyor.

Tekrar denedim herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Açıklamaları dikkatli okuyup tekrar denermisiniz..

.

Üstadım, yazdır makrosu da comboboxta seçileni "A1" hücresine yaz demek.

Üstadım dosyayı kapatıp yeniden denedim,liste dediğiniz gibi doğru geliyor.
Ama comboboxta veri seçip sonra boş bir hücreye tıkladığımda comboboxtaki veri siliniyor.Bunun silinmemesi mümkünmüdür ? (Yazdır makrosu ile birlikte olursa sevinirm)

Üstadım istediklerim oldu.Zahmetleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Esen kalın
Saygılar

Geri