• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Comboboxta şekil göstermek

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Herkese merhaba

Hepimiz excel sayfasında combobox kullanmışızdır herhalde. Benim yapmak istediğim biraz daha farklı, excelde kendi oluşturduğum şekilleri comboboxta göstermek istiyorum. Mümkün müdür?

Merhaba,

Ekteki örnek dosya işinize yarar mı?

Ekli dosyalar

hocam teşekkür ederim. ama ben kendi yaptığım şekilleri ekleyebilirmiyim diye sormuştum. sadece 3 şekil ekleyeceğim ve combobox sayfa üzerinde olacak.
sizin fikrinize göre yaparsamda olur. Mesela Başlayan iş= Boş daire, Devam eden iş= sağ ok, Biten iş= check işareti veya dolu daire şeklinde olabilir. Comboboxa sadece bunları aldırmaya çalıştım ama fontu windings yapamadığım için olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba

ekteki gibi yaptım ama bu seferde veri doğrulamada şekiller görünmüyor. Nasıl düzeltebilirim?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Veri doğrulamada orjinal değeri görebilirsiniz. Çünkü doğrulama yaptığınız pencerede yazı tipi ayarı yoktur.

merhaba

ekteki gibi yaptım ama bu seferde veri doğrulamada şekiller görünmüyor. Nasıl düzeltebilirim?
Syn. Ockucukay;
iki tane örnek dosya yaptım. İşinize yararmı bilmiyorum.

Birinci örnekte;
"A3"-"B3"-"C3"-"D3" Hücresinin üzerine;
özeliklerini
ShowDropButtonWhen=fmShowDropButtonWhenNever
ComboBox1.SpecialEffect=fmSpecialEffectFlat
olarak ayarladığım birer adet combobox yerleştirdim.
Bu hücrelerdeki combobox lara tıklayarak açılan listeden seçim yapınız.

İkinci örnekte;
Combobox ları "A2"-"B2"-"C2"-"D2" Hücrelerinin alt kısmına kırmızı çizgi şeklinde şekillendirerek yerleştirdim.
Bu hücrelerin alt kısmındaki kırmızı çizgi şeklindeki combobox lara tıklayarak açılan listeden seçim yapınız

Ekteki dosyaları inceleyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Syn. Ockucukay;
6 nolu mesajımdaki dosyalarda değişiklik yaptım.

Merhaba,

Aslında sizin istediğiniz işlem 2010 versiyonda koşullu biçimlendirme ile yapılabiliyor.

Merhaba,

2010 versiyonda simge kümeleri kullanılabiliyor. Fakat incelediğim kadarıyla kümeler sayısal verilerle çalışıyor.

Ben alternatif olarak yine yazı tipi biçimini kullanarak bir örnek hazırladım. Belki ihtiyacınızı karşılayabilir. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba

Öncelikle tüm excel.web.tr ailesinin kurban bayramını kutluyorum.

Sayın Korhan Ayhan

Benim bu şekilleri kullanmak istediğim formatta sadece şekilleri koyabilmek için yerim var. Bu nedenle sizin önerdiğiniz formatı kullanamıyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Sayın ynmcany

Sizin verdiğiniz 2. dosya yukarıdaki sebepten ötürü kullanabileceğim bir dosya oldu. Emekleriniz için teşekkür ederim.

Geri