• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

comboboxta seçileni ilk boş hücreye yaz

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese iyi geceler
Benim sorunum şu;
Userform üzerindeki comboboxta seçtiğim veriyi istediğim hücreye (A7'ye)yazdırıyorum,fakat comboboxtan ikinci bir veri seçince seçilen veriyi de bir önceki hücreye (A7'ye)yazıyor ,benim istediğim ise comboboxtan seçilen verileri belirlenen hücreden itibaren alt alta yazdırabilmek.Kullandığım kod ise;

Private Sub ComboBox2_Change()
Range("A7").Value = Me.ComboBox2.Value
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
End Sub

Merhaba.

Veri yazılacak ilk hücre A7 ise; aşağıdaki şekilde kullanarak, ComboBox'tan seçeceğiniz veriler, A7'den başlayarak aşağı doğru alt alta yazılır.
.
Kod:
Cells(WorksheetFunction.Max([B][COLOR="red"]7[/COLOR][/B], Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1), "A") = Me.ComboBox2.Value

Sayın Ömer Bey verdiğiniz kodu benim kodumdaki Range("A7").Value = Me.ComboBox2.Value satırı ile değiştirince comboboxtan ilk veriyi seçince a50 hücresine yazıyor ve sonraki combobox seçimlerini de a51,a52 şeklinde devam ettiyor.

Demekki A49 hücresi boş değilmiş.
Verdiğim kod satırındaki Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1 kısmı A sütünunda alttan yukarı doğru ilk boş hücreyi buluyor.
Bu durumda gerçek belgeyle aynı yapıda bir örnek belge ekleyin ve isteğinizi net olarak açıklayın.
(kullandığınız userform ve buna ait kodlar ile varsa kulllanılan formüller de içerisinde olsun)

Geri