İ
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Veri dosyanızı benim yaptığım gibi hazırlamalısınız.
Toplamları almak isterseniz sonra yine sql ile alabilrsiniz.
Ama şunnuda belirtmek istiyorum ki.Exceli veri tabanı olarak kullanmak hiçte iyi bir seçim değil.En azaından access (mdb) dosyası kullanabilirsiniz.
Bakın nümeric değerleri ve tarihleri metin olarak atıyor sayfaya.
Dosyanız ektedir.![]()
Access kullnamanızı tavsiye etmiyorum.Veri tabanı olarak access dosysı yani mdb dosyası kullanmanız daha doğrudur diyorum.hocam anladığım kadarı ile bana access kullanmamı tavsiye ediyorsunuz yalnız ben access kullanmayı hiç bilmiyorum.
ikincisi ise bunların tarih ve numerik olarak değiştiremiyoruz değil mi_?
üçünccüsü ise ben bunu cari hesapta kullanacağım ve sayfaya birtanede bakiye satırı açılacak yalnız bunu açtığım zaman en son hangi satıra kadar uzatırsam o kadar aşaıda yazıyır verileri
sanırım biraz uzun oldu hocam ( diğer konu ise ben daha excel'i kullanmayı bilmiyorum diğer konu fazla olmaz mı_? )
Accesi hiç açamadan excelde kod yazarak mdb veri tabanına kayıt girmenizi söylüyorum.
Bunu userformda listviewde veya listboxta veya sayfada sonradan kodları alınca döngüye girip oluşturabilirsiniz.Zaten prof programlarda böyle yapılıyor.
Gördüğünüz gibi ben dosyayı yaptım.Bana düşeni yaptım.Bu kadar oluyor.Size nasıl olması gerektiğinide söyledim.
Bundan sonrası size kalmış.
Ya ADO kullanmadan isterseniz exceli deosyayı kod ile açarak verileri girebilir sonrada kapatabilirsiniz.İsterseniz bu seçeneği kullanın.O zaman biçimlendirmede vede bakiye sütununda sorun olmaz.![]()
Google dan veri tabanı için database ve ado için arama yapınız.Bunlar 2-3 satırda anlatılacak konular değiller.hocam öncelikle tekrardan ilginiz için teşekkür ederim yanlış anlamışım.
buraya yazdıklarınızı nasıl yapabilirim onları izah edebilir misiniz ve ben excel çok fazlasıyla yabancısı olduğumuz hissediyorum o yüzden bunları nasıl yapabileceğimi'de izah ederseniz ben çok sevinirim. ayrıca ADO ne demektir. nasıl kullanılır.
Bunu da söylemeliyim Bütün Uzman Arkadşalardan ALLAH RAZI OLSUN
yardımlarınızı bekliyorum
Rica ederim.hocam teşekkür ederim yardımlarınız için
Şu şekilde değiştirin.evren hocam 7 nolu mesajdaki eki inceleyip bilgi verebilir misiniz
Kayit("TARİH") = CDate(TextBox1.Text)
Kayit("AÇIKLAMA") = TextBox2.Text
Kayit("ALINAN") = Format(CDbl(TextBox3), "#,##0.00")
Kayit("VERİLEN") = Format(CDbl(TextBox4), "#,##0.00")
Kod ile dosyayı açıp verileri girin sonra yine kod ile kapatın.
.![]()
Evet doğrudur.hocam burada ne demek istediğinizi tam anlamışmıyım ben girişden veri girişi yaparken kod altta istediğim sayfayı açacak işlem bittikten sonra kapatacak doğru mu hocam _?
ayrıca anladığım doğru ise nasıl yapabilirim teşekkür ederim
Evet doğrudur.
Workbooks.open(yol&dosya) ile açıp verileri girecekseniz.
workbooks("deneme.xls").close true ile kapatacaksınız.
Nereye olabilir.hocam bu kodu neresine yapıştıracapım ayrıca combobox özelliğini kullanabiliyormuyum
Dosyanız ektedir.hocam ben başaramadım sanırım hata veriyor bir örnek yapabilirmisiniz
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim wb As Workbook, sh As Worksheet, sat As Long
If TextBox1.Text & TextBox2.Text & TextBox3.Text = "" Then
MsgBox "hiç veri girmediniz"
Exit Sub
End If
a = MsgBox(TextBox1.Text & " Bu kayıtı yapmak istiyormusunuz. ", vbYesNo + vbInformation, c & " Rapor aktarımı")
If a = vbNo Then
Exit Sub
End If
Application.DisplayAlerts = False
If Workbooks.Open(ThisWorkbook.Path & "\" & ComboBox1.Value).ReadOnly = True _
Then Workbooks(ComboBox1.Value).Close False
Application.DisplayAlerts = True
Set wb = Workbooks(ComboBox1.Value)
Set sh = wb.Sheets("data")
sat = sh.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
If sat >= 65533 Then
MsgBox wb.Name & " İsimli dosyada sayfa dolduğu için kayıt yapılmadı."
wb.Close False
Exit Sub
End If
sh.Cells(sat, "A").Value = CDate(TextBox1.Text)
sh.Cells(sat, "A").NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
sh.Cells(sat, "B").Value = TextBox2.Text
sh.Cells(sat, "C").Value = CDbl(TextBox3.Text)
sh.Cells(sat, "C").NumberFormat = "#,##0.00"
sh.Cells(sat, "D").Value = CDbl(TextBox4.Text)
sh.Cells(sat, "D").NumberFormat = "#,##0.00"
wb.Close True
MsgBox "[ " & ComboBox1.Value & " ] isimli dosyaya kayıt başarı ile girildi." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
Set sh = Nothing
Set wb = Nothing
Unload Me
End Sub
Rica ederim.hocam buna ekleme yapıp işlem yapabiliyorum herşey için teşekkür ederim çok başınızı ağrıttım kusura bakma teşekkür ederim