comboboxlardan süzerek listeleme

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
merhabalar,

iki ayrı comboboxtan birlikte süzdüğüm verileri listboxtta listelemek istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çok teşekkürler,

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Private Sub ComboBox1_Change()
ComboBox1 = Format(ComboBox1, "dd.mm.yyyy")
End Sub
Private Sub ComboBox2_Change()
ComboBox2 = Format(ComboBox2, "dd.mm.yyyy")
ListBox1.Clear
For i = 2 To Sheets("LİSTE").Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
On Error Resume Next
x = Sheets("LİSTE").Cells(i, 1)
y = Sheets("LİSTE").Cells(i, 6)
If x >= ComboBox2.Text And x <= ComboBox1.Text Then
ListBox1.AddItem Sheets("LİSTE").Cells(i, 1) & " " & Sheets("LİSTE").Cells(i, 2) & " " & ListBox3.AddItem Sheets("LİSTE").Cells(i, 3)

End If
Next
End Sub

iki tarih arasıysa liste sayasından süzer ( örnek dosyasız bu kadar anlatılır ancak :) )

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
merhabalar,

fedeal hocam, ilginize teşekkür ederim. daha öncede dosyalar eklemiştim ancak şirket datası olduğu için paylaşma noktasında uyarıldım. bu nedenle orjinal datayı sunmadan da anlatmaya çalışayım size,

verdiğiniz örnek çok güzel ancak combobox1 de model (N75 gibi) combobox2 de ise renk (BLACK gibi) yer almakta. format kontorlünü bende düşündüm ancak model ve renk için format ayarı farklı olmalı sanırım. ve ben bu kısmı çözemedim.

çok teşekkürler,

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
comboboxlar metin içeriyorsa format gerekmez sanırım

Private Sub ComboBox2_Change()
ListBox1.Clear
For i = 2 To Sheets("LİSTE").Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
On Error Resume Next
x = Sheets("LİSTE").Cells(i, 1) ' liste sayfası a sütununu bazalır sayfa ismini ve sütun numarasını değiştirin.
y = Sheets("LİSTE").Cells(i, 6)
If x = ComboBox2.Text And y= ComboBox1.Text Then
ListBox1.AddItem Sheets("LİSTE").Cells(i, 1) & " " & Sheets("LİSTE").Cells(i, 2) & " " & ListBox3.AddItem Sheets("LİSTE").Cells(i, 3)
End If
Next
End Sub

a b c sütunlarını listboxa alacaktır(siz aynı mantıkla çogaltın). combobox2 degişince listeleyecek combobox1 degişincide olsun istiyorsanız kodları kopyalayın umarım olur.iyi çalışmalar.