• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

comboboxlardan seçilen değerin sayfaya yazılması

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
İyi akşamlar,

UserForm üzerindeki Bölüm, Gün, Saat, Derslik, Eğitmen 'lerin gösterileceği comboboxlar ve Ders Adı'nın girileceği bir textbox mevcut. Seçilen değerler sonrasında Bölüm'e göre belirlenen hücrelere comboboxtaki veriyi yazdırmak istiyorum. Dosya ektedir, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Sayın ziabbs,

Aşağıdaki kodu formunuz üzerindeki GÖSTER butonu altına koyarak deneyiniz.

Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets(ComboBox1.Value).Select
a = Sheets(ComboBox1.Value).Rows(5).Find(What:=ComboBox2.Value).Column
b = Sheets(ComboBox1.Value).Columns(2).Find(What:=ComboBox3.Value).Row
Cells(b, a) = ComboBox4.Value
Cells(b + 1, a) = ComboBox5.Value
Cells(b - 1, a) = TextBox1.Value
End Sub

teşekkürler. şöyle bir sorum daha olacak; öğretmenin ve ya dersliğin daha önce seçildiğini, bundan dolayı bu derslik şu saatte doludur ya da öğretmenin şu saatte dersi vardır uyarısı vermesini nasıl sağlayabiliriz?

basitlikten kurtardım ve ekte görüldüğü gibi sayfa1 de ders programını hazırladım.
günler ve saatler. her saate 2 adet combobox (öğretmen ve derslik için) ve bir adet textbox (ders adı için) düşüyor. seçilimler yapılacak ve ardından bölümün sayfasındaki hücrelere yazdırılacak. derslerin çakışmaması için ise uyarı mesajı verecek.
dosya ektedir. ilginiz için sağolun şimdiden.

Ekli dosyalar

Sayın ziabbs,

Bence dosyayı basitlikten kurtarmak yerine daha karmaşık hale getirmişsiniz. Kontrol edilmesi gereken daha fazla comboboxlar ve textboxlar oluşmuş. Bunun yerine eski dosyanızı kullanmanızı tavsiye ederim. Ek'li dosyayı bir inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın ziabbs,

Bence dosyayı basitlikten kurtarmak yerine daha karmaşık hale getirmişsiniz. Kontrol edilmesi gereken daha fazla comboboxlar ve textboxlar oluşmuş. Bunun yerine eski dosyanızı kullanmanızı tavsiye ederim. Ek'li dosyayı bir inceleyiniz.

teşekkürler.

peki çok olmayacaksa eğer, seçilen değerler sonrası eğer hücrede veri varsa silme yapacak bir buton ekleyebilir miyiz?

Temizleme işlemini hallettim. ufak bir sorum daha olacak; combobox2'de günler mevcut, örneğin ben pazartesi'ni seçersem öğretmenlerden o gün okulda olmayan combobox3 de görünmesin istiyorum. yardımcı olacaklara teşekkürler şimdiden.

Sayın ziabbs,

İyi de biz hangi öğretmenin okulda olup olmadığını nereden bileceğiz ? Kim, hangi gün okulda; belirtirseniz birşeyler yapmaya çalışırız.

merhaba Şaban Bey,
dün konuyu başka bir başlıkta tekrar foruma taşımış ve İhsan Bey'in yardımıyla o sorunu halletmiştim. fakat bu sefer

'Object variable or With block variable not set' hatası alıyorum.

"a = Sheets(ComboBox1.Value).Rows(5).Find(What:=ComboBo x2.Value).Column" kısmında bir sorun gözüküyor.

hatası almaya başladım. combobox2 değerlerini önceden B2:B6 arasında alıyorken, İhsan Bey'in yazdığı kodla ise G1:G15 aralığında öğretmene göre değişen bir şekilde veri almaya başladı. bundan kaynaklı bir problem mevcut.

dosya ektedir. yardımlarınız için sağolun.

Ekli dosyalar

Geri