- Excel Vers. ve Dili
- 2003
Private Sub combobox1_change()
Dim i As Long
deg = UCase(Replace(Replace(ComboBox1.Text, "ı", "I"), "i", "İ"))
For i = 3 To Sheets("KAYIT").Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
If UCase(Replace(Replace(Sheets("KAYIT").Cells(i, "C").Value, "ı", "I"), "i", "İ")) Like "*" & deg & "*" Then
COMBOBOX1.ADDITEM (Sheets("KAYIT").Cells(i, "A").Value)
next i
End Sub
--------------------------------------------------------------------------
merhaba arkadaşlar;
1. benim combobox'umda listbox initializede additem yöntemi ile veriler zaten ekli durumda bulunmaktadır.
benim istediğim şey ise;
çok sayıda benzer isimlerde verim olduğu için değişik bir bulma yöntemi uygulamak istedim.
kısacası ben combobox1'İN textine veri yazdığımda combobox'un listesindeki veriler silinecek ve sadece combobox'a yazdığım verilere benzeyenler listesine eklenecek.
bunu yapabilir miyiz?
combobox.clear yöntemi sadece listesini silse text kısmını silmese yapıcam ama? ne yazık ki bu yöntem yazdığım şeyide siliyor. hiç veri girişi yapamuyorum.
ilginiz için teşekkür ederim.
Dim i As Long
deg = UCase(Replace(Replace(ComboBox1.Text, "ı", "I"), "i", "İ"))
For i = 3 To Sheets("KAYIT").Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
If UCase(Replace(Replace(Sheets("KAYIT").Cells(i, "C").Value, "ı", "I"), "i", "İ")) Like "*" & deg & "*" Then
COMBOBOX1.ADDITEM (Sheets("KAYIT").Cells(i, "A").Value)
next i
End Sub
--------------------------------------------------------------------------
merhaba arkadaşlar;
1. benim combobox'umda listbox initializede additem yöntemi ile veriler zaten ekli durumda bulunmaktadır.
benim istediğim şey ise;
çok sayıda benzer isimlerde verim olduğu için değişik bir bulma yöntemi uygulamak istedim.
kısacası ben combobox1'İN textine veri yazdığımda combobox'un listesindeki veriler silinecek ve sadece combobox'a yazdığım verilere benzeyenler listesine eklenecek.
bunu yapabilir miyiz?
combobox.clear yöntemi sadece listesini silse text kısmını silmese yapıcam ama? ne yazık ki bu yöntem yazdığım şeyide siliyor. hiç veri girişi yapamuyorum.
ilginiz için teşekkür ederim.
Son düzenleme: