• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox'a veri aktarma, veriyi hücreye yazdırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Sayın arkadaşlar ve değerli hocalarım.
Excelde bir tablomuz olsun. Bu tabloda A,B,C şeklinde 3 veri alt alta sıralanacak. Ancak bu harflerin herbirinin bir değeri var A=1,B=2 ve C=4.
Şimdi ayrı bir tabloda (aynı sheet de) ilgili herhangibir hücreye bu comboboxdan "A" yı seçtiğimde bu hücrede 1 gözüksün istiyorum. Mesela c seçtiğimde de 4 gözüksün istiyorum. Bu ikinci tablo 4x4 büyüklüğünde. İkinci sütunlara bu combodan seçtiğim harfin karşılık değerini yazdırmak istiyorum. Ama hangi satırda işlem yapacaksam fark oluşturmadan bu seçim mekanizmasının işlemesi gerekecek. Bunu nasıl yapabiliriz Visua basic yazılımı ile.

Yardım ederseniz çok sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla
Uluç

Kodu deneyiniz.

Private Sub ComboBox1_Change()
If ComboBox1.Text = "A" Then [A1] = "1"
If ComboBox1.Text = "B" Then [A1] = "2"
If ComboBox1.Text = "C" Then [A1] = "4"
End Sub

Olmadı ekteki örnekte halledebilirmiyiz

Sheet1 de yer alan kelimeler ikinci sheet de, "BAĞLANTI ELEMANLARI" tablosundaki 2. sütuna yerleştirmek istiyorum. Bu tablonun yanınada oluşturacağım combobox ile yapalım bunu. Comboboxda sheet1 de yer alan rakkamlar olacak. Hangi rakkamı seçersem o rakkamın karşısındaki kod, Sheet2 de "BAĞLANTI ELAMANLARI" tablosunun 2. sütununa yer otomatik gelebilsin.

Bu şekilde bir deneyiniz.

Private Sub ComboBox1_Change()
If ComboBox1.Text = "A" Then Sheets("Sayfa2").[A1] = "1"
If ComboBox1.Text = "B" Then Sheets("Sayfa2").[B1] = "2"
If ComboBox1.Text = "C" Then Sheets("Sayfa2").[C1] = "4"
End Sub

Combox daki müşteri listem var.Ve oradan müşterimi seçip sayfa 1 deki a110 adlı hücreye aktaracağım. Ve onu raporda yazdıracağım. Nasıl yapabilirim.?

Geri