• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

comboboxa elle veri girilmesin

Excel Vers. ve Dili
2003
Almanca
sitede bir ara görmüstüm ama iki saattir ariyorum ama bulamadim. comboboxa elle veri girisini kisitlamak istiyorum sadece verdigim listeden degeri alinabilsin. tesekkür ederim.

Private Sub ComboBox1_Change()
ComboBox1.Locked = True
End Sub

kodlarını kendi Comboboxınıza göre düzenleyin

sayin fructose

ilginiz icin tesekkür ederim ama bu tam benim istedigim degil. combocoxta acilir kutu sadece bir kere aciliyor bu kodla. benim istedigim acilir kutunun her zaman acilip veri secebilmem. yani sadece veri secebilmem ve veri girememem.
tesekkürler

comboboxta acilir kutu sadece bir kere aciliyor bu kodla

veri secebilmem ve veri girememem

ComboBox1.Locked = True

ile veriyi seçersiniz ama Combobox kilitli olduğu için elle içine girip değiştiremezsiniz.

İstediğim tam bu değil demişsiniz bundan farklı ne istiyorsunuz

Private Sub ComboBox1_KeyUp(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
ComboBox1 = Empty
End Sub

Sn taner3106

Farklı anlamışım şu şekildeki gibi kullanın

Private Sub ComboBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
ComboBox1.Locked = True
End Sub

Private Sub ComboBox1_KeyUp(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
ComboBox1.Locked = False
End Sub

Selamlar,

Comboboxın özelliklerin bulunduğu pencerede Style özelliğini 2-fmStyleDropDownlist olarak değiştirin istediğiniz olacaktır.

Anladığım kadaryıyla,
Örnek Kod :
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.AddItem "Taner"
ComboBox1.AddItem "3106"
End Sub

Comboboxın özelliklerin bulunduğu pencerede Style özelliğini 2-fmStyleDropDownlist olarak değiştirin istediğiniz olacaktır

Bazen kodla uğraşınca bildiğin şey aklına gelmiyor, illa kodla çözeceğim diye uğraşıyorsun.

Alternatif oldu benimkide

Şunu daha önce yazsanız olmazmı Sn COST_CONTROL :D

İyi çalışmalar :hey:

cok tesekkür ederim sayin arkadaslar. sayenizde bu isi de hallettik. :keyif:

Geri