• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox

Herkeze selamlar,

form1 in üzerinde combobox ve label im var. combobox a sayfa1 deki a sütünündaki verileri alıyorum. comboboxda bir veri seçtiğimde mesela konyayı seçtim konya A8 hücresinde labele onun satır ve sütun numarasını nasıl yazdırabilirim a8 yazacak yani . şimdiden teşekkürler

Bu kod, ComboBox'ta seçilen veriye ait hücre adını Label'a yazar... Sayfa - ComboBox ve Label adını kendinize göre düzeltiniz !
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
    Dim evn As Range
    Set evn = Sayfa1.Columns(1).Find(ComboBox1.Text, , , xlWhole)
    If Not evn Is Nothing Then
        Label1.Caption = evn.Address(0, 0)
    End If
    Set evn = Nothing
End Sub

Bu kod, A sütunundaki veirleri ComboBox'ta listeler... Sayfa ve ComboBox adını kendinize göre düzeltiniz !
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
    ComboBox1.List = Sayfa1.Cells(1).CurrentRegion.Rows.Value
End Sub

hocam dosyayı ekledim inceleyip bakarsanız ne yapmaya çalıştığımı çözersiniz. sayfa2 den çıktı alıyorum

Dosyaya baktım ama bir şey anlamadım. Ne yapmaya çalıştığınızı tekrar anlatır mısınız ?
Ama lütfen ilk mesajınızdan farklı bir istek olmasın.

Önerdiğim kodları son gönderdiğiniz dosyaya eklemişsiniz, daha ne istiyorsunuz anlamadım ? :dusun:
Kodlar size istediğinizi vermiyor mu ?

hocam veriyorda. yapmak istediğim. başlanğın ve bitiş comboboxlar varya. bunlardan başlangıç ve bitiş hücrelerini seçip sayfa 2 ye pastelemek. sayfa1 e bakarsanır onu ben web üzerinden alıyorum o şekilde geliyor. bunu sayfa2 de düzenleyip çıktı alıyorum. yardım ederseniz sevinirim hocam

Herkeze selamlar,

form1 in üzerinde combobox ve label im var. combobox a sayfa1 deki a sütünündaki verileri alıyorum. comboboxda bir veri seçtiğimde mesela konyayı seçtim konya A8 hücresinde labele onun satır ve sütun numarasını nasıl yazdırabilirim a8 yazacak yani . şimdiden teşekkürler

Yukarıdaki isteğinizi çözdük mü ? :dusun:
Öyle bir mesaj yazıyorsunuz ki, sanki bir türlü anlamıyorum, anlaşamıyoruz, çözemiyoruz. Desenize bu sorunum çözüldü, bundan başka bir isteğim daha var diye...

Rica ederim, iyi akşamlar...

Geri