• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox

Excel Vers. ve Dili
2007, ingilis
arkadaslar lutfen bu tablolara bakin burda ben Ti -Td degerini bulmak istiyorum ama bunun icin ya combobox kurub her hangi bi hucrede td icin bir deger mesela comboboxun birinde ocak digerinde 1 bolge sectigimde karsisindaki rakami almam lazim
ti icin de ayni konut secdigimde 19 almam lazim ki ti-td degerini buluyum ya da if fonksiyonu cok zor yapamadim lutfen yardim edin

Ekli dosyalar

dosyanızdan hiç bir şey anlamadım
çok açıklama yapmışsınız
ayrıca konu başlığınız form kurallarına takılabilir

yani shu ekledigim dosyada 2 tablo bulunuyo biri dis sicaklik degerleri digeri ic sicaklik degerleri bunlari shimdi yapmak istedigim shu: ornek veriyim deyelim 1-ci bolge shubat ayinda deger kac 6,5 olsun konutlarda ic sicaklik kac 19 ben istiyorum ki combobox kurum 2 tane dis sicaklik icin 1 tane de ic sicaklik icin birinci comboboxda shubat ikincide 1-ci bolge girdiyimde a5 hucresinde mesela 6,5 yazilsin
ic sicaklik icin de ayni comboboxda konut girdigimde a6 hucresinde 19 degeri yazilsin ben de basit bi formulle =a5-a6 ile ic sicaklikla dis sicaklik arasindaki farki buluyum sorunum bu

siz eklediğiniz dosyalara baktınız mı_?
ben orada hiç sıcaklık değerleri falan görmedim kitaptada herhangi bilgi de yok

arkadaslar bakin bir ornek hesap gonderdim burdaki comboboxlari nasil yapmislar ki degisende karsisindaki hucredeki rakam da degisir

Ekli dosyalar

ozur dilerim nasil eklenmemis ki yeniden tablolari yolluyorum kusura bakmayin bu tablolari aynen yapmak istiyorum arkadaslar

Ekli dosyalar

ihsan bey ishte ben yapamiyorum hic bilgim yok bu konuda da sitenizde bir bilgi bulunmamis ki oncesini de olsa yapiyim hatalarimi duzeltesiniz benimle bu konuya start vererseniz sevinirim comboboxun daha detayli konularina

bir de İhsan bey onceki sogutma hesabina istersiniz bir bakiyin orda userform yok combobox excel sayfasinda comboboxdan veriyi seciyo ona uygun rakam karsisinda yaziyo ben de oyle nasil ederim gonderdigim tablolari combobox1-den ocak combobox2-den 1-ci bolge secsem mesela a5 hucresinde tabloda onlara uygun olan rakam gelsin

ihsan bey ornek sogutma yuku ekledim once isterseniz bir ona bakin orda userforma diyil de sayfaya eklenmis combobox ben de oyle etmek istiyorum mesela birinci tablo icin combobox1-de ocak, combobox2-de 1-ci bolge secsem ona uygun olan rakam her hangi bir hucrede yazsin ikinci tabloda da aynen oyle comboboxda konut secsem uygun rakam her hangi bir hucreye gelsin ki ben o hucreye gelen degerlere gore ic sicaklikla dis sicaklik arasindaki farki baska bir sayfaya otomatik yazdiriyim sorun shu

ihsan bey ornek sogutma yuku ekledim once isterseniz bir ona bakin orda userforma diyil de sayfaya eklenmis combobox ben de oyle etmek istiyorum mesela birinci tablo icin combobox1-de ocak, combobox2-de 1-ci bolge secsem ona uygun olan rakam her hangi bir hucrede yazsin ikinci tabloda da aynen oyle comboboxda konut secsem uygun rakam her hangi bir hucreye gelsin ki ben o hucreye gelen degerlere gore ic sicaklikla dis sicaklik arasindaki farki baska bir sayfaya otomatik yazdiriyim sorun shu

merhaba
eki inceler misiniz
L1 hücresinde sonuç gösteriliyor.
siz üstteki combobox'tan seçim yaptıktan sonra alttaki combobox'ta seçim yapıyorsunuz L1'de sonuç çıkıyor

Ekli dosyalar

Geri