• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox yardım

Excel Vers. ve Dili
2003 TR ve 2007 TR
Merhaba arkadaşlar, sizlerden bir konuda yardım istiyorum, belki basit birşey ama ben yapamadığım için benim için çok zor. Üzerinde çalıştığım dosya ektedir. Bu dosyada userform içerisinde 2 tane combobox var. Bu combobox'lar ile yine dosya içindeki bir sayfadan (listeden) bilgileri userformdaki texbox'lara getirmek istiyorum ve bunun için kod yazmayı bilmiyorum. Açıklama ekteki dosyanın "Ana" sayfasında mevcut, bilen arkadaşlardan combobox'lara kod yazmalarını istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Evren bey teşekkür ederim. Dediğim gibi yapmışsınız sağolun ama hesap etmediğim bir sorun var. Userform her açılışında amir listesinin ilk satırındaki bilgiler Userform'un "Amir" sayfasındaki texbox'lara geliyor ve personel bilgisinde düzeltme yapıp kayıt ettiğimde ilk sıradaki amir, personelin amirleri olarak kayıt ediliyor. Bunu düzeltmenin bir yolu varmıdır acaba? Userform açıldığında personel sayfasındaki listbox'tan personel seçilince bu personelin amir bilgilerininde, "Amir" sayfadaki textbox'lara gelmesi sağlanabilir mi? Bunun için ne yapılması gerekir acaba? Teşekkürler.

Evren bey teşekkür ederim. Dediğim gibi yapmışsınız sağolun ama hesap etmediğim bir sorun var. Userform her açılışında amir listesinin ilk satırındaki bilgiler Userform'un "Amir" sayfasındaki texbox'lara geliyor ve personel bilgisinde düzeltme yapıp kayıt ettiğimde ilk sıradaki amir, personelin amirleri olarak kayıt ediliyor. Bunu düzeltmenin bir yolu varmıdır acaba? Userform açıldığında personel sayfasındaki listbox'tan personel seçilince bu personelin amir bilgilerininde, "Amir" sayfadaki textbox'lara gelmesi sağlanabilir mi? Bunun için ne yapılması gerekir acaba? Teşekkürler.
Ben page2 ye bir combobox koydum.
Combobox3.
Hangi perseonele amir girişi yapacaksanız.Bu comboboxtan ilgili personeli seçip kaydı ona göre yapıyorsunuz.
yani önce personeli seçip amir girişiniz o personele göre yapın.Bakın page2'ye
koyduğum comboboxı göreceksiniz.:cool:

EVREN Bey;
"Ben page2 ye bir combobox koydum.
Combobox3."
Hangi perseonele amir girişi yapacaksanız.Bu comboboxtan ilgili personeli seçip kaydı ona göre yapıyorsunuz.
yani önce personeli seçip amir girişiniz o personele göre yapın.Bakın page2'ye
koyduğum comboboxı göreceksiniz." demişsiniz. Yeni Combobox'u elbetteki gördüm fakat; Userform'un alt tarafındaki "Kaydet" butonu ile, Page2'de bulunan textbox'lardaki amir bilgilerini de kaydediyordum. Bunun böyle devam etmesini istemiştim ama herhalde olmayacak. Yani page2'de hem amirleri görmek, hemde değiştirip alttaki "Kaydet" butonu ile güncellemek istiyordum. Ama böylede hallederim, olmazsa görüntülemek için page3 falan yaparım. Tekrar teşekkürler.

Geri