• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox ve Textboxtaki verilerin ilgili yerlerine kaydedilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan slcflz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2002
Değerli üstadlarım açıklamam dosya içinde mevcuttur. Sizlerden öğrendiğim örneklerle bir program yapmak istiyorum ancak bir yerde takıldım kaldım. 10 adet combobox ve karşılığında 10 adet textbox var veriler girildiğinde ilgili sayfaya kaydetmesini istiyorum burdaki fark yanyana değilde alt alta kaydetmesi şimdiden tşkler

Ekli dosyalar

Değerli üstadlarım açıklamam dosya içinde mevcuttur. Sizlerden öğrendiğim örneklerle bir program yapmak istiyorum ancak bir yerde takıldım kaldım. 10 adet combobox ve karşılığında 10 adet textbox var veriler girildiğinde ilgili sayfaya kaydetmesini istiyorum burdaki fark yanyana değilde alt alta kaydetmesi şimdiden tşkler

sorunu anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım textboxların yerlerini değişitirdim. ekli dosyaya bir bakınız.

Ekli dosyalar

Sayın halit bey öncelikle ilgilinze tşk ederim istediğim aynen buydu ancak sarı boyalı başlıklar vardı ya onları nasıl her reçetenin üstüne ekleyebiliriz onu sorcam

Sayın halit bey öncelikle ilgilinze tşk ederim istediğim aynen buydu ancak sarı boyalı başlıklar vardı ya onları nasıl her reçetenin üstüne ekleyebiliriz onu sorcam

kodu aşağıdakiyle değiştiriniz.

Private Sub CommandButton1_Click()
sat = Sheets("Recete").Range("A65536").End(xlUp).Row + 10
Sheets("Recete").Range("A" & sat).Value = "NO"
Sheets("Recete").Range("B" & sat).Value = "YENİ ÜRÜN ADI"
Sheets("Recete").Range("C" & sat).Value = "MİKTAR (1Kg)"
Sheets("Recete").Range("D" & sat).Value = "KULLANILAN HAMMADDE"
Sheets("Recete").Range("E" & sat).Value = "REÇETE MİKTARI"
Sheets("Recete").Range("A" & sat).Interior.ColorIndex = 6
Sheets("Recete").Range("B" & sat).Interior.ColorIndex = 6
Sheets("Recete").Range("C" & sat).Interior.ColorIndex = 6
Sheets("Recete").Range("D" & sat).Interior.ColorIndex = 6
Sheets("Recete").Range("E" & sat).Interior.ColorIndex = 6
sat = sat + 1
Sheets("Recete").Range("A" & sat).Value = Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Recete").Range("A:A")) + 1
For i = 1 To 10
If Controls("ComboBox" & i).Text <> "" Then
If Controls("TextBox" & i).Text <> "" Then
Sheets("Recete").Range("B" & sat).Value = TextBox11.Text
Sheets("Recete").Range("C" & sat).Value = TextBox12.Text
Sheets("Recete").Range("D" & sat).Value = Controls("ComboBox" & i).Text
Sheets("Recete").Range("E" & sat).Value = Controls("TextBox" & i).Text
sat = sat + 1
End If
End If
Next
End Sub

nezaketinizden dolayı tşk ederim tam istediğim buydu. Bir sorum daha olacak , userform her açıldığında userform üzxerindeki textboxa sürekli otomatik sayı ürettirebilirmiyiz bunun için nasıl bir kod yazmamız lazım tşk ederim

otomatik sayı ardışıkmı olacak yoksa rasgelemi olacak

Sayılar sıralı olacak formu ilk açtığımda textboxta bir yazacak
ikinci açtığımda 2 yazacak şekilde ilginize tşkler

formun kaç kere açıldığınımı yazacak

Aslında yapmak istediğim şu userformda bir tane reçete döküm sayfası hazırladım buradan günlük gelen siparişlerin yapım reçetelerini dökmek istiyorum. Bazı durumlarda reçeteler çıktı alındıktan sonra kaybolabiliyor o yüzden reçetelere numara vermek istiyorum otomatik kendisi üst tarafta textboxta yazsın. Sizin dediğiniz gibi aslında her userformun açılışında sıra no versin

o zaman sıra no karışır saralamayı her kayıt ettikten sonra userform açılışta bir sonraki sıra numarasını vermeli

aşağıdaki presüdürden sonra
Private Sub UserForm_Initialize()

bunu ekleyiniz.
TextBox11.Text = Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Recete").Range("A:A")) + 1

sayın özdemir bu formül iş görmedi bu sıra noyu userform üzerindeki textboxta göstertmek istiyorum en kısa sürede bir örnek koyarak yardım istiycem şimdiden tşkler

Geri