• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox ve testbox da küçük 2 işlem kaldı

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Selamlar.
Ekli dosyada bir iki iş kaldı.Sadece bir arkadaşa yük olmanın verdiği eziklik içerisinde 3 saattir uğraşmama rağmen maalesef soruna dir en ufak bir benzerlikte konu bulamadım.Kod Bilgi Bankasından çeşitli kodlar yapıştırmama rağmen problemimi çözemedim.Bir kaç tane uyduruk kayıt eklerseniz sevinirim.Tesadüfen mi yaptım bilmiyorum ama bir yeni kaydı kaydet dediğimde A1 hücresine kaydetti.Aynı şeyi Düzeltme butonuna bastığımda da yaptı.
İlgilenirseniz sevinirim.
Office 2007 türkçe var bende.acaba bundan kaynaklanan bir problem olabilir mi..

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Yaş hesabı için,
Kod:
Private Sub TextBox4_Change()
If TextBox4.Text = "" Then
TextBox13.Text = ""
Else
TextBox13.Text = Format(Date, "YYYY") - Format(TextBox4, "yyyy")
End If
End Sub
forma ekleyin,yeni kayıt dedinizmi ilk boş satıra ekliyor ancak comboboxların ikisindede aynı sayı olmalı,tekrar deneyn problem devam ederse ilgilenelim.Sorun 2007'den olacagını sanmıyorum.

selamlar
nöbetteyim, ancak görebildim,
evde inceleyeceğim,
tsk ederim,

selamlar

iyi günler dilerim...
verdiğiniz kodu aldım uyguladım gayet güzel çalışıyor...
ama ben kayıt problemi ve birkaç ufak tefek düzeltme daha isteyeceğim.
son isteğim galiba..
iyi günler dilerim..

Ekli dosyalar

Doğum Tarihi formatı eğer nokta konmasa işlem yapmaya izin vermiyor..slash veya nokta otomatik olabilrimi.

kaydetmeyi sonunda bulabildim.önce kaydı giriyor iş bittikten sonra yeni kayıt diyoruz.
ben önce yeni kayıt düğmesine basıyor,sonra veri giriyor ve kaydet diyordum ve veri uçuyordu havaya..
:)

combobox7 tuşu sadece yeni kayıt girerken işe gördüğünden asıl combobox1 den seçim yapılası gerekiyor,düzeltmeler,silmeler için vs....Bu seferde 1500 kayıt içerisinde aradığın numarayı bulman zorlaşıyor gibi.küçükten büyüğe sıralı olması iyi olur gibi düşünüyorum.
formu da istediklerimi de karıştırdım galiba.
hadi hayırlısı bakalım.

*Combobox7 ve Combobox1 iki tane işlem kutusu var.İkisinden birisi olmasada olur.yeni kayıt deyip TC numarasını girdikten sonra
verileri girdikten sonra kayıtı en sona yapmalı.ayrıca eğer Tc yazdığımız kutu açılır olacak ve Tc ler görülecekse sıra ile görülmeli

Combobox1 sıralı yapıldı combobx7 her kodda işlem oldugu için silinmeyip giriş engellendi.

*Yeni kayıt yapılamıyor,verileri giriyorum,kaydet butonuna bastığımda veriler excel sayfasına aktarılmıyor.
bütün verileri girsem bile Kaydet butonu soruyor ama kaydetmiyor…

artık yapılıyor deneyin ben denedim oldu.

Tarihten yaşın hesaplanması güzel olmuş,lakin tarih yazarken / işaretine basıldığında form hata verip kapanıyor…

buna nokta kullansanız sorun olmaz herhalde,

*AP kullanma Durumu "Toplamlar" sayfasından veri alırsa hatalı girişleri engelleriz.Aynı şey Medeni Durumu için de geçerli.
Evli-Bekar-Dul-Boşanmış-10 bu veriler dışında veri yok….

bu halloldu,

*Sayfalarda kilit olabilirmi ad değişikliğine karşı…

bununla ilgili formda yüzlerce örnek var sizin işinizi görcek birini uyarlayın,

11 haneli telefon numarası olayı güzel de herkes - işareti koymayı akıl edemez ki…mümkünse alan kodundan sonra otomatik
olarak (-tire) koyabilirmi.

ev tel ve cep telefonu kısmına iki farklı format uyguladım işinize yarayanı kullanın.işinizi biri görür diye düşünüyorum.

problem olursa tekrar bakarız,Saygılar.

Ekli dosyalar

selamlar kardeşim..
ne diyeyim ben sana şimdi..yürekten teşekkür etmekten başka...
Allah (cc) yolunu açık etsin kardeşim.Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen ırkın ahvadları olarak sizlerle gurur duymamak elde değil.karşılıksız sonsuz bilgi ve emek.
tekrardan çok çok teşekkür ederim.
Size ve Halit3 kardeşime ve sehven sitayiş olarak algılanan birkaç cümlemden alınabileceğini düşündüğüm tüm web ekibine teşekkürler...
Tekrar sağolun...

selamlar kardeşim..
ne diyeyim ben sana şimdi..yürekten teşekkür etmekten başka...
Allah (cc) yolunu açık etsin kardeşim.Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen ırkın ahvadları olarak sizlerle gurur duymamak elde değil.karşılıksız sonsuz bilgi ve emek.
tekrardan çok çok teşekkür ederim.
Size ve Halit3 kardeşime ve sehven sitayiş olarak algılanan birkaç cümlemden alınabileceğini düşündüğüm tüm web ekibine teşekkürler...
Tekrar sağolun...

Ricaederim,saygılar.

benden kaynaklanan bir sorunlar yumağı

formda elimden geldiğince yazdım.
3 saattir inceliyorum,eski formlarında kalan iyi çalışan bölümleri ekliyorum,problemlerimi çözmeye çalışıyorum,ama bilgi kısıtlı olunca
düzeltmek bir yana içinden çıkılmaz bir hale sokuyorum formu galiba.
affınıza sığınrak son bir kez dah el atmanız dileğiyle...
şimdiden teşkkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
eki inceleyin comboboxta seçim yaptıktan sonra enter tuşuna basınız.deneyin eksiklikleri gireririz.saygılar.

Ekli dosyalar

selamlar

selamlar olsun fedeal kardeş.
çok güzel olmuş ellerine sağlık..
TC de 11 rakama zorlayalım
Bul düğmesini yeniden düzenleme,aktif etme yada tamamen kaldıralım...
2 eksik de tamamlandığında harika olacak..
saat 12 den bu yana bekliyordum.895 sayfa VB kitabı inceledim.internetten indirdim.ama kasap misali tabi ki olmuyor..bu yaştan sonra da artık olmasa da olur..
saygılarımla...

Ekli dosyalar

Sevgili Fedeal kardeşim.
size binlerce teşkkürler,bir haftadır başınız ağrıttım,çok şey istemiş olsamda mükemmel bir şey yaptınız.Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
Teşekkürler ederim.

Sevgili Fedeal kardeşim.
size binlerce teşkkürler,bir haftadır başınız ağrıttım,çok şey istemiş olsamda mükemmel bir şey yaptınız.Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
Teşekkürler ederim.

ricaederim,işinize yaradıgına sevindim.iyi geceler.

Geri