• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox ve makro hakkında

Excel Vers. ve Dili
2007-ingilizce
Merhaba Arkadaşlar,
Ekte göreceğiniz şekilde bir form oluşturmaya çalıştım lakin bir kaç sıkıntım var! Öncelikle Userforma yönlendirmek için "Seçim" sayfasına "Commond button" u ilave ettim. ( Dataların olduğu sayfayı (sheet 2) hide edip worksheeti en sonunda kilitlemeyi düşünüyorum! Şu anda hali hazırdada hide haldedir.) Burada 2 sorun baş gösterdi yazdıgım makro sadece data sayfası aktif sayfa oldugunda calısıyor ve bunu nasıl cozecegımı bır turlu bılemedım. 2. sorunum ise combox'ı istediğim kritere göre koşula bağlı listeye yönelendiremiyorum! Konuyla ilgili yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,
Ekte göreceğiniz şekilde bir form oluşturmaya çalıştım lakin bir kaç sıkıntım var! Öncelikle Userforma yönlendirmek için "Seçim" sayfasına "Commond button" u ilave ettim. ( Dataların olduğu sayfayı (sheet 2) hide edip worksheeti en sonunda kilitlemeyi düşünüyorum! Şu anda hali hazırdada hide haldedir.) Burada 2 sorun baş gösterdi yazdıgım makro sadece data sayfası aktif sayfa oldugunda calısıyor ve bunu nasıl cozecegımı bır turlu bılemedım. 2. sorunum ise combox'ı istediğim kritere göre koşula bağlı listeye yönelendiremiyorum! Konuyla ilgili yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Merhaba
İlk sorunuzu anlamadım
İkinci sorunun için ise Userform'un kod bölümündeki tüm kodları silin ve bu kodları deneyin.
Kod:
Option Explicit
'Konu       :   Userforma veri ve Comboboxtan seçime göre veri
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Skype      :   m.batu.1967
'Coder By   :   asi_kral_1967
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim asi As Worksheet, kral As Worksheet
Set asi = Sheets("Seçim"): Set kral = Sheets("data")
If ComboBox1 <> "" Then
TextBox1.Value = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox1, kral.Range("A2:B20"), 2, 0)
End If
ComboBox2.RowSource = ""
TextBox2 = ""
If ComboBox1 = "Makina 1" Or ComboBox1 = "Makina 2" Then
ComboBox2.RowSource = "data!E3:E6"
Else
ComboBox2.RowSource = "data!E11:E14"
End If
End Sub
Private Sub ComboBox2_Change()
Dim asi As Worksheet, kral As Worksheet
Set asi = Sheets("Seçim"): Set kral = Sheets("data")
If ComboBox1 <> "" Then
If ComboBox1 = "Makina 1" Or ComboBox1 = "Makina 2" Then
TextBox2.Value = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox2, kral.Range("E3:F6"), 2, 0)
Else
TextBox2.Value = WorksheetFunction.VLookup(ComboBox2, kral.Range("E11:F14"), 2, 0)
End If: End If
End Sub
Private Sub CommandButton1_Click()
UserForm2.Show
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "data!A2:A" & _
WorksheetFunction.CountA(Worksheets("data").Range("A1:A20"))
End Sub
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim. İlk sorumuda arada çözmüşsün!

Şimdi bu bahsettiğim bu konuya ilaveten yeni bir şeye daha ihtiyacım olduğunu farkettim. Şu anda önce ilk seçeneği seçtiği taktirde ikinci seçimi yapabiliyor. Bunu çift taraflı yani makina sırasına göre seçince renk seçenekleri ortaya çıkıyorda. Tam tersi olarak aynı zamanda renkten yola çıkmak isterse rengi seçtiğinde mevcut makinalarıda gösterebilirmiyiz? Ben bir mantık yürütemedim tam olarak. Yardımlarınız bekliyorum!

Geri