Hayırlı günler;
Excell vb de bir takip makrosu yazmak istiyorum.
İşlem sırası şöyle şöyle;
1. 1 ham ürünü depo sorumlusu depoya ekliyor "ham ürün sayısı artıyor"
2. imalat bölümü depodan ham ürünü alıp işliyor depoya işlenmiş olarak bırakıyor
"ham ürün azalıyor, işlenmiş ürün artıyor"
3. Montaj bölümü işlenmi ürünü depoda alıp montaj yapıyor " işlenmiş ürün sayısı azalıyor" montaj yapılan ürün sayısı önemli değil !
1. senaryo şöyle
Bir satır düşünün "sayfa2 e,f,g..." ComboBox ta "sayfa 2e" seçip adet girince sayfa3 e sutunundan aşağıya doğru ekleyerek devam edecek, ComboBox ta "sayfa2 w" seçip adet girince sayfa3 w sutunundan aşağıya doğru ekleyecek.
"ComboBox listesini sayfa2 den alıyor adetleri sayfa üçe yazıyorum, ComboBox listesi sayfa2 de yukarıdan aşğıya doğru uzuyor, aynı liste sayfa3 de satırda sağdan sola doğru uzuyor"
2. senaryo
ComboBox ta yazan ismi(sayfa2e) seçince sayfa3 e 'de yazan adet gözükecek.
Sadece bir sutuna yazdıra biliyorum ama if ler girince işin içinden çıkamadım.
"Baya uzun oldu galiba yadım edebilecek birileri varsa sevinirim"
Excell vb de bir takip makrosu yazmak istiyorum.
İşlem sırası şöyle şöyle;
1. 1 ham ürünü depo sorumlusu depoya ekliyor "ham ürün sayısı artıyor"
2. imalat bölümü depodan ham ürünü alıp işliyor depoya işlenmiş olarak bırakıyor
"ham ürün azalıyor, işlenmiş ürün artıyor"
3. Montaj bölümü işlenmi ürünü depoda alıp montaj yapıyor " işlenmiş ürün sayısı azalıyor" montaj yapılan ürün sayısı önemli değil !
1. senaryo şöyle
Bir satır düşünün "sayfa2 e,f,g..." ComboBox ta "sayfa 2e" seçip adet girince sayfa3 e sutunundan aşağıya doğru ekleyerek devam edecek, ComboBox ta "sayfa2 w" seçip adet girince sayfa3 w sutunundan aşağıya doğru ekleyecek.
"ComboBox listesini sayfa2 den alıyor adetleri sayfa üçe yazıyorum, ComboBox listesi sayfa2 de yukarıdan aşğıya doğru uzuyor, aynı liste sayfa3 de satırda sağdan sola doğru uzuyor"
2. senaryo
ComboBox ta yazan ismi(sayfa2e) seçince sayfa3 e 'de yazan adet gözükecek.
Sadece bir sutuna yazdıra biliyorum ama if ler girince işin içinden çıkamadım.
"Baya uzun oldu galiba yadım edebilecek birileri varsa sevinirim"