• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox tan Combobox a Veri Aktarmak

Excel Vers. ve Dili
office2007
Sitede 4-5 tane örnek uygulama buldum ancak ek teki uygulamayı yapamadım.

Örnek şu; birinci comboboxta yapılan seçime göre tablodaki ilişkili bilgiler ikinci combobox a aktarılsın. Ve ikinci combobox ta yapılan seçime göre ürünün fiyatı alt satıra yazsın.

Epeyce uğraşmama rağmen olmadı, ayardığınız vakit ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

yanıt

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
ComboBox2.Clear
For sut = 2 To 16
For sat = 3 To Sayfa2.Cells(65536, sut).End(xlUp).Row
    If Sayfa2.Cells(2, sut) Like "*" & ComboBox1 & "*" And Sayfa2.Cells(2, sut).Interior.ColorIndex = 37 Then
        ComboBox2.AddItem Sayfa2.Cells(sat, sut)
    End If
Next
Next
End Sub
Kod:
Private Sub ComboBox2_Change()
For sut = 2 To 16
For sat = 3 To Sayfa2.Cells(65536, sut).End(xlUp).Row
    If Sayfa2.Cells(2, sut) Like "*" & ComboBox1 & "*" And Sayfa2.Cells(2, sut) Like "*" & ComboBox2 & "*" Then
        Sayfa1.[C7] = Sayfa2.Cells(sat, sut).Value
    End If
Next
Next
End Sub
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
ComboBox1.Clear
ComboBox2.Clear
Sayfa1.[C7] = ""
For sat = 3 To Sayfa2.Cells(65536, "a").End(xlUp).Row
    ComboBox1.AddItem Sayfa2.Cells(sat, "a").Value
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Ziya bey merhaba,
Emeğiniz ve ilginiz için çok teşekkürler öncelikle. Sizi biraz daha yoracağım;
Mac kullanıcısıyım ve "excel 2011 ingilizce" yüklü bende. Belkide bu nedenle gönderdiğiniz dosyada combobox lar çalışmadı. İyi bir bilgisayar kullanıcısıyım ancak excelde yeni sayılırım.
Ben kodları kendim gireyim dedim ama beceremedim. Bu kodları nasıl gireceğim? Combobox a tıklayıp editorü açarakmı? Biraz ayrıntılı yazarsanız çok memnun olurum.

Diğer sorum ise, ben bu yazdığınız kodu öğrenmek istiyorum. Tavsiyelerinizi rica edeceğim.

İyi günler.

yanıt

Bu dosyayı, deneyiniz. ( VBA öğrenmek için, formun dersane bölümünü inceleyiniz.)

Ekli dosyalar

Sayın Ziya Hiçdurmaz, göstediğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Grafik yada müzik konularında yardıma ihtiyacınız olursa benimle temas kurun. Bende elimden geldiğince size yardım ederim.

Şimdi geriye benim kendi yapacağım dosyada bu kodları düzenlemek kaldı, bakalım neler olacak...

Rica ederim, sayın ghostksk.

Geri