• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox taki değeri A sütununda bulup textboxtaki değeri g sütununa vermek

Excelde bir tablo hazırlıyorum. Tablonun A sütununda araç plakaları kayıtlı karşısında G sütununda ise km.leri var. Hazırladığım formda comboboxtan plakaları seçiyorum ve textboxa yeni km.sini yazıyorum ve kaydet butonuna basınca exceldeki sayfada plakayı bulup karşısındaki eski km. silip üzerine yeni km.sini yazdırmak istiyorum. Kodlarda yeni olduğun için bir türlü beceremedim. Üstatlardan yardım bekliyorum.

Excelde bir tablo hazırlıyorum. Tablonun A sütununda araç plakaları kayıtlı karşısında G sütununda ise km.leri var. Hazırladığım formda comboboxtan plakaları seçiyorum ve textboxa yeni km.sini yazıyorum ve kaydet butonuna basınca exceldeki sayfada plakayı bulup karşısındaki eski km. silip üzerine yeni km.sini yazdırmak istiyorum. Kodlarda yeni olduğun için bir türlü beceremedim. Üstatlardan yardım bekliyorum.

Tabii örnek bir dosya olsaydı daha iyi olurdu, verilerinizin Sayfa1 de, plakalarınızın ComboBox1 de, yeni yazdığınız km.nin Textbox1 de olduğunu varsayarsak, aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz.

Sub yeni_km_eskisisnin_uzerine_yaz ()
If ComboBox1.Value = "" Then Exit Sub
Set k = Sheets("Sayfa1").Range("A:A").Find(ComboBox1.Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then k.Offset(0, 6).Value = TextBox1.Value
End Sub

Kolay Gelsin

Teşekkür ederim

Kod işimi gördü çok teşekkür ederim bedri41

Geri