• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox renklendirme

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yorgun-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
20 Ekim 2009
Mesajlar
2
Excel Vers. ve Dili
2003-TR
Selamlar.
Aşağıda örnek bir çalışma sundum, umarım yardımlarınızı alabilirim.

Bir combobox oluşturdum, yazı tipini ve ekranın genelinde olduğu içini siyah renk ile doldurabilir miyim, ki renk açısından uyumlu olsun diye böyle bir isteğim var.
ikinci sorunum ise,
Comboboxtan örnek olarak tıp fakültesini seçiyorum, tıp fakültesinin karşısındaki "54" değerinin D1 hücresine otomatik yazılmasını sağlayabilir miyim?
 

Ekli dosyalar

Selamlar,

Bu nesnenin rengini değiştiremezsiniz. Ama "FORMLAR" araç çubuğundaki ComboBox nesnesini kullanırsanız renklendirme yapabilirsiniz. Fakat bunda da bazı kontroller için kod kullanmanız gerekecektir.

Bir başka alternatifte hücrede VERİ DOĞRULAMA kullanmak olabilir. Hücre rengine rahatlıkla müdahale edebilirsiniz. Forumda bu konuda bir çok örnek var arasanız ulaşabilirsiniz.
 
ikinci sorunum ise,
Comboboxtan örnek olarak tıp fakültesini seçiyorum, tıp fakültesinin karşısındaki "54" değerinin D1 hücresine otomatik yazılmasını sağlayabilir miyim?


Bende arkadaşın sorduğu soru hakkında çözüm aradım forumda ama pek bişey bulamadım. valla bende öğrenmek isterim. inşallah bilgisi olan arkadaşlar yardımlarını esirgemezler
 
Geri
Üst