• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox lara otomatik veri girmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cyann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar merhaba,1 haftadır userform yapmayı ogrenıyorum.ilk defa kod yazmaya çalışıyorum.Bugun formdan ogrendiğim bilgiler sayesinde bir tane userform olusturdum fakat bir kaç sorum olacak.
1.Listboxtaki veriyi nasıl comboboxlara otomatik doldurabilirim.
2.Combobox1 de bir veri seçtiğimde, Liste sayfasındaki karsılıgı olan verileri diğer comboboxlara otomatik nasıl doldurabilirim.

Ekli dosyayı görüntüle Weri giriş - Copy.xls

ilk sorunuzu yaptım.2nciyi anlamadım.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
ListBox1.List = ComboBox1.List

End Sub

Ekli dosyalar

merhaba ilginiz için teşekkurler ama ben benım yaptıgım textboxtaki veriye çift tıkladıgımda veriler userformdaki comboxlara dolmasını istiyorum.
2. sorumda isteğim ise orneğin bilimsel adı yazan combobox kısımdan bir veri seçtiğimde Türkçe ad,Kısa Adı,İlgilizce adının otomatik dolması

merhaba ilginiz için teşekkurler ama ben benım yaptıgım textboxtaki veriye çift tıkladıgımda veriler userformdaki comboxlara dolmasını istiyorum.
2. sorumda isteğim ise orneğin bilimsel adı yazan combobox kısımdan bir veri seçtiğimde Türkçe ad,Kısa Adı,İlgilizce adının otomatik dolması
Örnek dosya ekleyiniz.:cool:

Orion1 ilk mesajımda "Weri giriş - Copy.xls" adında bir dosya var

Orion1 ilk mesajımda "Weri giriş - Copy.xls" adında bir dosya var
Dosyanız ektedir.:cool:
Yeni kayıt girişini ve kayıt silmeyi ve verileri listboxa almayı.ve listboxa çift tıklayıp verileri combolara almayı , güncellemeyi yaptım.:cool:

Ekli dosyalar

Bazı düzenlemeler yaptım.
Dosyayı 6ncı mesajdan indirebilirisiniz.:cool:

arkadaşlar çook teşekkur ederim.iyiki varsınızz

arkadaşlar bi sorum daha olacak.Yardımcı oldugunuz dosyada sadece combobox1 de veri seçtiğimde veriler otomatik doluyodu.Ben combobox2,combobox3 ve combobox4 içinde kodlar ekledim ama hata uyarısı veriyo.
birde listboxtaki veriyi süzmek için textbox ekledim ama bi turlü kodları yerleştiremedim.Bu konuya benzer ornekleri inceledim kodları duzenleyip denemeye çalıştım olmadı.
bu konularda da yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyayı görüntüle Weri giriş - Copy son.xlsm

arkadaşlar bi sorum daha olacak.Yardımcı oldugunuz dosyada sadece combobox1 de veri seçtiğimde veriler otomatik doluyodu.Ben combobox2,combobox3 ve combobox4 içinde kodlar ekledim ama hata uyarısı veriyo.
birde listboxtaki veriyi süzmek için textbox ekledim ama bi turlü kodları yerleştiremedim.Bu konuya benzer ornekleri inceledim kodları duzenleyip denemeye çalıştım olmadı.
bu konularda da yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 147941

combobox1i seçince diğerler comboları otomatik doldurma işlemini yaptım.
Dosyayı güncelledim.
6 nolu mesajdan dosyayı indirebilirsiniz.:cool:

Geri