• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox la textbox un yazacağı hücreyi belirlemek..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Selamlar... Yapmak istediğim şey şu ;
Ocak ayının yan hücrelerinde bilgilerim olacak işte şu telefon bu telefon gibisinden.. Ben combobox lar ile ay ve telefon seçeceğim Textbox a fiyatını yazdığımda o 2 combobox un kesiştiği yere yazacak textboxdaki verim. Bunu nasıl sağlayabilirim.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    72.6 KB · Görüntüleme: 28
Selamlar... Yapmak istediğim şey şu ;
Ocak ayının yan hücrelerinde bilgilerim olacak işte şu telefon bu telefon gibisinden.. Ben combobox lar ile ay ve telefon seçeceğim Textbox a fiyatını yazdığımda o 2 combobox un kesiştiği yere yazacak textboxdaki verim. Bunu nasıl sağlayabilirim.

a = Combobox1 deki değeri satırda bul satır değerini al
b= Combobox2 deki değeri sutundaki yerini bul sutun değerini al

Cells(a,b) = kesisme noktasının değeri = texbox1.value

ekteki kodların satır ve sutun bilgilerini kendi dosyanıza gör ayarlayın.

Kod:
a = Range("A1:A500").Find(What:=ComboBox1.Value, LookAt:=xlWhole).Row 
b =Range("A1:M1").Find(What:=ComboBox2.Value, LookAt:=xlWhole).Column

Cells(a,b).value = Textbox1.value

Sayın hüseyinkis ; yardımınız için teşekkür ederim. Sanırım beceremedim. Şablon ve form dizaynım burda. Rica etsem yardımcı olabilirmisiniz

Ekli dosyalar

Sayın hüseyinkis ; yardımınız için teşekkür ederim. Sanırım beceremedim. Şablon ve form dizaynım burda. Rica etsem yardımcı olabilirmisiniz

formulu ekteki gibi değiştiriniz.

Sizde ay combobox1 de ben 2 de diye dusunmustum.

Kısa Bilgi: Find Komutunu kullanırken ilk seçilen hücrede arama yapmaz.Oyüzden sizde aylar B2 hücresinden başladığı için A2 hücresine çektim diğer bilgiler A3 hücresinden başladığı içinde A2 hücresine aldım.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
a = Range("A2:A31").Find(What:=ComboBox2.Value, LookAt:=xlWhole).Row
b = Range("A2:M2").Find(What:=ComboBox1.Value, LookAt:=xlWhole).Column
Cells(a, b).Value = TextBox1.Value
End Sub

Sayın hüseyinkis ; Allah razı olsun. Teşekkür ederim. Saygılar.

Selamlar.. 2 combobox la hücre kesiştirip kesişen yere textbox dan veri kaydetmek istiyorum ;

Private Sub CommandButton1_Click()
a = Range("A2:A31").Find(What:=ComboBox2.Value, LookAt:=xlWhole).Row
b = Range("A2:M2").Find(What:=ComboBox1.Value, LookAt:=xlWhole).Column
Cells(a, b).Value = TextBox1.Value
End Sub

Bu kodları aldım Sayın hüseyinkis hocamdan. Ancak combobox a sadece aralık verdiğimiz hücrelerin ilki geliyor. Yani Ocakdan Aralığa giden kısımda sadece Ocağı alıyor combobox a . Sorumu şöyle kısaltabilirim. Combobox a yatay olarak veriyi nasıl çekerim ?

Selamlar.. 2 combobox la hücre kesiştirip kesişen yere textbox dan veri kaydetmek istiyorum ;

Bu kodları aldım Sayın hüseyinkis hocamdan. Ancak combobox a sadece aralık verdiğimiz hücrelerin ilki geliyor. Yani Ocakdan Aralığa giden kısımda sadece Ocağı alıyor combobox a . Sorumu şöyle kısaltabilirim. Combobox a yatay olarak veriyi nasıl çekerim ?

Merhaba dosyanızda biraz değişiklik yaptım incelerseniz sanırım işinizi görecektir.

Ekli dosyalar

:mutlu: Çook teşekkür ediyorum Sayın hüseyinkis.

Geri