Combobox Kullanımı hk.

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-08-2026
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır Kodlarla ilgili birşeyler yapmaya çalışıyorum.fakat bir noktada yine tıkandım..Şöyle ki, yaptığım userformda Ürün adlarının parametreler sayfasından A2 ile A2000 hücre aralığından Combobox ile seçilerek formuma gelmesini ve liste sayfasında ilgili yere veri girişi yapılmasını istiyorum.aynı şekilde biriminde bu şekilde çalışmasını istiyorum.
comboboxları userformuma ekledim.fakat bir noktada yine birşey yapamadım.comboboxlardan önce texboxlarla veri girişini yapıyordum.fakat bunu tek tek yazmak uzun zaman alıyor.parametreler sayfasındaki a ve b kolonlarına paket programdan çektiğim ürün listesini yapıştıracağım.combobox yardımıyla da parametreler sayfasından ilgili kolonlardan bunları alabilirsem süper olacak.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Değerli üstatlarım lütfen acil yardım!!!!!!!

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
combobox ilave edip kodları ekleyin textbox kutularının isimlerini siz ayarlarsınız. iyi çalışmalar.

Private Sub UserForm_Activate()
ComboBox3.RowSource = "parametreler!A2:A1000"
End Sub

Private Sub ComboBox3_Change()
Sheets("parametreler").Select
s = ComboBox3.ListIndex + 2
TextBox2 = Cells(s, 2)
TextBox3 = Cells(s, 3)
TextBox4 = Cells(s, 4)
End Sub

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Hocam Emeğin için çok teşekkürler fakat biryerlerde problem var çözemedim.yada problem benim kabiliyetimde.. Yapamadım. yardımcı olurmusunuz.dosya üzerinde kodları yerleştirip eklermisiniz.size zahmet olacak.

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Sağolasın Üstadım ellerine sağlık.. Üstadım ekteki dosyaya da bir bakarmısın... burada da iki tane listbox var..Uzun olan listboxta problem yok.Fakat Daily Cost rapor menü deki Listbox(Alt köşedeki), bu listboxta İki tane combobox koydum.bu combolara göre listbox süzdürmek istiyorum.Bir diğer konu da listboxlarda hizalama ayarı nasıl yapılıyor? örneğin uzun listboxta miktarların alt alta sayı olarak nasıl hizalatabilirim.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Bir diğer konu da listboxlarda hizalama ayarı nasıl yapılıyor? örneğin uzun listboxta miktarların alt alta sayı olarak nasıl hizalatabilirim.
Süzme konusunda bir şeyler yaptım.tek listboxlada yapılsada hizalama problem oluyor onun için 4 tane listbox kullandım görünüm degişmiyor. listboxun hizalanmasından kastınız yazılarını sütunlarına ortalatmaksa textalign özelligini 2 yapın. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
üstadım verdiğiniz emeğe tşk.ederim. fakat benim istediğim özellikle tarihe göre comboboxa tarih girildiğinde ürüne göre combobox boş ise tarihe göre süzmeyi getirsin.şöyle ki başaşçı günlük olarak tükettiği ürünleri ürün adına miktarına birimine göre girecek ya... sonra bi gün diyecek ki..şu tarihteki tüketim listemiz neydi...dediğinde işte bu tarih comboboxa tarih girdiğinde sadece o günkü bütün ürün tüketimlerini görsün.yada diyecek ki.. şu ürüne göre comboboxta arama yaptığında(tarih boş) o ürüne ait bütün tarihlerdeki tüketim listelerini görecek.. umarım anlatabilmişimdir. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok çok sevinirim.Sizden bu konuda hasretle cevap bekliyorum üstadım.