• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox kaynağını(rowsource) güncel tutma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2007
a sütununda adlar yer alıyor.4 isim varken comboboxta rowsource kısmına
- Rowsource="a1:a4" - yazmak yetiyor,fakat ben listeme sürekli yeni isimler ekleyeceğim.Yeni isimler eklendiğinde combobox'ın kaynağının kendiliğinden genişlemesini istiyorum. Rowsource="a1:a1.end(xldown)" şeklinde bişeyler denedim ama başaramadım. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Merhaba,

Combobox nesnesi form üzerindemi?

Merhaba,

Bu durumda kayıt yaptığınız buton koduna aşağıdaki kodu eklerseniz her kayıtta combobox içeriği yenilenir.

Kod:
    ComboBox1.RowSource = "Sayfa1!A1:A" & Sheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row

Korhan bey çok teşekkür ederim ancak sanırım durumu biraz açmam gerekiyor. müşteri listesinden veri alıyorum ve liste AL78 hücresinden AL300e kadar gidiyor. yazdığınız kodda A1 i AL78 olarak denedim ama hata verdi. combobox AL78den başlıyor ve şu an AL160a kadar gidiyor,bende AL161 i doldurdugum zaman butona bastığımda güncellenmesini istiyordum. mümkün müdür böyle bir şey?

Merhaba,

Ben ilk sorunuzu tekrar okudum. "AL" sütunu ifadesi göremedim.

Evet daha anlaşılır olması için örneklemeye çalıştım,şimdi fark ediyorum ki ek dosyamı göndermemişim,kota problemi olanlar için kolay anlaşılır halde yazmaya çalışıyorum buradan,boşuna dosya indirilmemesi için.Ek dosyamda ayrıntılar yer alıyordu kusura bakmayın.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
ComboBox1.RowSource = "Sayfa1!AL78:AL" & Sheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, "AL").End(3).Row

Çok teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri