• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ComboBox ile listeleme

gönderdiğiniz örnek şöyle bir sıkıntı var, tarih veya müşteriyi seçtiğinizde sizin hazırladığınız form bir kayıt için ancak aynı tarihte veya müşteri ile birden fazla işlem çıkarsa?

gönderdiğiniz örnek şöyle bir sıkıntı var, tarih veya müşteriyi seçtiğinizde sizin hazırladığınız form bir kayıt için ancak aynı tarihte veya müşteri ile birden fazla işlem çıkarsa?
Aynen.!Katılıyorum.

O gibi sıkıntıda yanına kod ekletmeyi düşünüyorum yani tarih/müşteri_1 gibi. Tabi dediğiniz doğru bir fiş numarası ile sorgu yapmak daha doğru ancak fiş no ile takip biraz zor olacak.

şu kod ile yapmaya çalıştım ancak bir sonraki bilgileri getirdi;

TextBox19 = Cells(ComboBox2.ListIndex + 7, 2)
TextBox20 = Cells(ComboBox2.ListIndex + 7, 3)
TextBox15 = Cells(ComboBox2.ListIndex + 7, 4)
TextBox13 = Cells(ComboBox2.ListIndex + 7, 5)
TextBox14 = Cells(ComboBox2.ListIndex + 7, 6)
TextBox16 = Cells(ComboBox2.ListIndex + 7, 7)

Ayrıca eğer Combobox ile değilde müşteri adını yazınca alta listelenecek bir yol olursa daha verimli olacaktır.

işte o yanına kod eklemek mesele, onunda alt formları olması gerekebilir.

Tek bir textbox altinda sorgulanacagi icin cok problem olmayacaktir. Dedigim gibi fis numarasi en dogrusu ama kisi gelip fis numarasi soylemiyor ve arkadaslar fis numarasi ile sorgulamiyor. Kime yaptik. Su tarihte yaptik diye sorguluyor. Bu durumda en dogrusu ustte bir textbox altinada listbox ekleyip textbox a musteri adini yazdigimizda listboxa butun tarihlerdeki o musteriye ait sorgu gelip secim yapinca ilgili textboxlar dolarsa en dogrusu bu.

son haliyle inceleyebilirmiyiz? Checkbox u kaldirdim. Listbox ile sorgulama yapabilirmiyiz. Ornek bir formdan aldim ama calismadi.

örneği inceleyiniz.
arama yapıp bul tuşuna basın ve çıkan listeden bir kaydı tıklayın.
kodlara bakarsanız nasıl devam etmesi gerektiğini çıkarabilirsiniz.
ben sadece bu kadar yardımcı olabilirim çünkü form olarak daha yapılması gereken başka işlemler tasarlamışsınız. (TOPLA, EKLE, YAZDIR, GÖNDER...)

Ekli dosyalar

Geri