• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ComboBox ile filtreleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Herkese iyi çalışmalar;

Ben Combobox ile filtreleme yazmasını ve combobox ın değerinin Textboxda da çıkmasını istiyorum. Bu konuda nasıl yapabilirim. Bunun için ekte bir dosya gönderdim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

İstedikleriniz olur. Yalnız bu işlemi sayfa üzerindemi yoksa userform üzerinde mi yapacaksınız.

dosyanız ektedir. inceleyeniz..

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) 'CODED BY CİHANGİR....

Dim x As Long
Dim s1 As Worksheet
Set s1 = Sheets("sayfa1")

For x = 2 To s1.[A65536].End(3).Row
        alt = s1.Cells(x, "A")
        If alt <> ust Then
        If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("[COLOR="Red"]A2[/COLOR]:a" & x), s1.Cells(x, "A")) = 1 Then 'kayıtlar karışık olursa da, tek listeler
         ComboBox1.AddItem s1.Cells(x, "A").Value
        End If
       Else
       End If
       ust = alt
    Next
    Set s1 = Nothing

TextBox1.Value = ComboBox1.Value

End Sub

Not : kırmızı renkte yazdığım yeri düzelttim.. dosyayı güncelledim..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
çok teşekürler yardımlarınız için;
Fakat comboboxada isimler tek değil yani örnek olarak cenk ismi filtrde iki tane var bunun tek olark yazabilirmi yani aynı olan isimleri filtrede bir kez yzması olur mu?

şimdiden teşekkürler

çok teşekürler yardımlarınız için;
Fakat comboboxada isimler tek değil yani örnek olarak cenk ismi filtrde iki tane var bunun tek olark yazabilirmi yani aynı olan isimleri filtrede bir kez yzması olur mu?

şimdiden teşekkürler

Zaten bir kez yaziyor.. iyi kontrol edin..

Kontrol ettim comboboxa ilk tıklayıp bir isim seçip enter basıp işlem olduktan sonra comboboxa ikinici kez tıkladığınızda aynı isimlerden bir kaç tane oluyor yani mükerer isimleri birden fazla gösteriyor. bu sorunun nasıl giderebiliriz acaba

Sayfa üzerinde belirli işlemlerle alınan verilerin comboboxla yapılan işlemlerinde bu tür sorunlar çıkmaktadır. Çünkü combobox'un her işlemden sonra kendini temizlemeden aynı işlemi üzerine koyarak yapar.

Kodların başına:

Combobox1.Clear

yazarak çözebilirsiniz fakat bu seferde seçip yaptıktan sonra veriyi kaybedersiniz. Bu işlemi aşmak için userform kullanmanızı yada önce verileri benzersiz farklı bir sütuna aktardıktan sonra combobox'un özelliklerinden ListFillRange bölümüne hücre aralığını yazarak kullanmanızı tavsiye ederim.

Daha önce işlenmiş konunun bir linki.

ComboBox3.AddItem

.

Geri