• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox ile diyagrami nasil senkronize ederim ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Iyi gunler. Ben Almanyada bir otomobil firmasinda stajyer makine mühendisiyim.Bana verilen gorevlerden birinde soyle birsey hazirlamam istendi. Excelde sheet3 e fabrikada bulunan bir tabloyu copy paste yaptigimizda , sheet 1 de yaptigim bos grafikte sheet 3 teki verilere gore grafik olussun. Buraya kadar hersey tamam.

Benim sorum , sun ana kadar bu grafik sheet 3 e copy paste yapilan verilerin tumunu gosteriyor.Ben bu verilerin (veriler J sütununda yukardan asagiya dogru ) sadece birini veya ikisini veya bir kac tanesini goruntuleyebilmek icin combobox olusturdum ancak bu comboboxu grafige nasil baglarim ? Yani combobox ile grafik nasil senkronize calisir ? Nasil bir makro yazmaliyim ? Simdiden tesekkur ederim...

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Ancak problem hala cozulmedi. Gonderdiginiz dosyadaki excel dosyasi hata vermekte . Yazili bir sekilde bir cozum sunmaniz mumkunmudur ? Cok tesekkur ederim

Dosyayi acarken 6-7 tane debugg hatasi verdi. Belkide su an fabrika bilgisayarindanyim ondan olabilir. Herseye izin verilmeyebiliyor bu bilgisayarlarda.Eve gittigimde deniycem bir daha.Ögrenmek istedigim birsey var . Siz gonderdiginiz dosyada islemlerin hepsini macro ile mi yaptiniz ? Su an acipta göremedigim icin soruyorum. Cok tesekkur ederim.

Dosyayi acarken 6-7 tane debugg hatasi verdi. Belkide su an fabrika bilgisayarindanyim ondan olabilir. Herseye izin verilmeyebiliyor bu bilgisayarlarda.Eve gittigimde deniycem bir daha.Ögrenmek istedigim birsey var . Siz gonderdiginiz dosyada islemlerin hepsini macro ile mi yaptiniz ? Su an acipta göremedigim icin soruyorum. Cok tesekkur ederim.

".

Dosyada makronun "m" si bile yok.

.

Peki dosyayi acamadigima gore ne yapmami onerirsiniz simdilik ?

.

Neden açamadığınızı bilmiyorum ki... Ne önereyim?

Kaldı ki dosyanın olduğu yerde dosyayı açamıyorum diye bir mesaja rastladınız mı? Yok.

.

Daha evelde soyledigim gibi su an fabrikadayim.Fabrika bilgisayarlarinda herseye izin yok. Eve gidince dosyayi tekrar indirip deniycem.

Iyi gunler , birsey daha sormak istiyorum . Verdiginiz dosyadaki combox ve dropdown a gore kendi projeme ekleme yaptim . Ancak comboboxtan sectigim veriyi hala diyagramda gorememekteyim. Yani 10 tane veriden sadece birini ve birkactanesini seciyorum mesela . Diygramda sadece secilenler gorunsun istiyorum . Ne yapmam gerekir bu ikisini birbirine baglamam icin ?
tesekkurler

Iyi gunler , birsey daha sormak istiyorum . Verdiginiz dosyadaki combox ve dropdown a gore kendi projeme ekleme yaptim . Ancak comboboxtan sectigim veriyi hala diyagramda gorememekteyim. Yani 10 tane veriden sadece birini ve birkactanesini seciyorum mesela . Diygramda sadece secilenler gorunsun istiyorum . Ne yapmam gerekir bu ikisini birbirine baglamam icin ?
tesekkurler

.

Örnek dosya ekleyin. Ve ne yapmak istediklerinizi orada açıklayın. Bakalım.

.

Dosyayi ekledim . Bir kac yeri silmek zirundaydim . Dosyaya bakarsanizda ne yapmak istedigimi kesinlikle anlarsiniz. Grafigin Sheet 3 teki J stununa gore deistirebilmek , bzen bir , bazen iki bazen 5 verinin grafiklerini ayni diyagramda gormek istiyorum . Tesekkurler

Ekli dosyalar

Dosyayi ekledim . Bir kac yeri silmek zirundaydim . Dosyaya bakarsanizda ne yapmak istedigimi kesinlikle anlarsiniz. Grafigin Sheet 3 teki J stununa gore deistirebilmek , bzen bir , bazen iki bazen 5 verinin grafiklerini ayni diyagramda gormek istiyorum . Tesekkurler

.

Hayır kesinlikle anlamadım...

1. Siz bir tanesini bile yapamamışsınız.

2. Bazen bir, bazen iki, bazen beş veri derken neyi kastediyorsunuz? Tek bir tarih mi? İki tarih arası mı? Tek bir sütun mu başka sutunlarda var mı?

http://www.excel.web.tr/f60/dynamic-range-dinam-k-alan-t26374.html

Buradaki grafik ile ilgili örneklere de bakın.

.
.

J sütununda gordugunuz gibi kodlar var . su anki diyagramda gordugunuz gibi bu kodlarin hepsi diyagramda gosterilmekte.Ben istiyorum ki oyle bir combox yapiyim yine bu tarih araliginda ,sadece comboboxlarda sectigim kodlarin diyagrami gorunsun. Baska sutun yok . Sadece J sutunu.Bu J sutununa yeni kodlar gelecek zamanla.Toplamda belkide 80-90 tane kod olcak. diger sutunlardaki ( E ve H ) verilere gorede diyagram olacak.

.

Hayır kesinlikle anlamadım...

1. Siz bir tanesini bile yapamamışsınız.

2. Bazen bir, bazen iki, bazen beş veri derken neyi kastediyorsunuz? Tek bir tarih mi? İki tarih arası mı? Tek bir sütun mu başka sutunlarda var mı?

http://www.excel.web.tr/f60/dynamic-range-dinam-k-alan-t26374.html

Buradaki grafik ile ilgili örneklere de bakın.

.
.

Benimde yapamadigim sey zaten comboboxlar diyagrami birbirine baglamak. Yardim istedigim icin burdayim , yoksa olmazdim

Benimde yapamadigim sey zaten comboboxlar diyagrami birbirine baglamak. Yardim istedigim icin burdayim , yoksa olmazdim

.

Kusura bakmayın. Sorunuzu net bir şekilde anlatmadığınız sürece çözüm bulmanız güç.

Önce sorunuzu çözecek olan arkadaşın anlaması gerekir. Örneğin ben anlayamıyorum. Benim anlama yeteneğim kıttır. Olabilir... O zaman bunu benim anlayabileceğim şekilde anlatmalısınız.

Yoksa siz neden yardım istiyorsunuz? Neden buradasınız diye bir sorgulamam olmadı.

Kaldı ki size pek çok yapılmış örnek dosyalar da gösterdim. Yardım etmeme amacım olsa sorunuzla ilgilenmez olur biter...

.

Soyle anlatmayi deneyeyeim o zaman. Kusura bakmayin benimde Turkcem bozuldu uzun suredir burada.

Size gonderdigim dosyada E , H ve J sutunu var . E ve H sutununu diyagramin yatay ve dikey dogrultusuna koydum gordugunuz gibi . J sutunundaki kodlarinda hepsi secili , su an diyagramda J deki kodlarin hepsinin olusturdugu bir diyagramdir. Zamanla bu diyagrama yeni veriler, yeni satirlar eklencek .Dolayisiyla J sutunundaki kod sayisi ve cesidi artacaktir.Ancak yinede diyagramim tum yeni eklenen kodlarla beraber goruntulenecektir.

Benim yapmayi istedigim sey sizinde yaptiginiz gibi bir kac tane combobox( Mesela 5 adet )
olusturup , sadece bu comboboxtan sectigim kodlara gore grafigin yeni sekil almasidir.
ornegin ;
Combobox 1 e : 13056 kodu
Combobox 2 e : 43348 kodu
combobox 3 e : ........
....
..
..
.
.

Bu boyle gider . Cunku belli bi zaman sonra 100 adetten fazla kod olcak listede . Ben comboboxlar yardimiyla istedigim 5 tanesini sadece goruntulemek istiyorum. Istedigimdede bu 100 tanesini ayni anda goruntulemek istiyorum.
Umarim anlatabilmisimdir. Tesekkur ederim

Geri