• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox ile diğer sayfadan veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Değerli Arkadaşlar.. Herkese selam ve saygılar..

Sayfa üzerine yerleştirilen Combobox ile, diğer sayfadaki tablodan bilgi çekmek konusunda bazı çalışmalarıma uyarlayabilmek için, makrolu çözüme ihtiyacım var..

Ekte basit bir örnek hazırladım, ilgilenen arkadaşlarımıza minnetttarım..

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim i As Byte
Range("C2:C8").ClearContents
With Sheets("Sayfa2")
    For i = 2 To 8
        Cells(i, "C").Value = .Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, i).Value
    Next i
End With
End Sub

Ekli dosyalar

Evren Bey.. Çok güzel olmuş, eline ve bilgine sağlık..Teşekkür ediyorum ve hayırlı çalışmalar..

Merhaba,

Bende makrosuz çözüm göndereyim.Alternatif olması açısından..Çalışma boşa gitmesin.

Ekli dosyalar

Sayın Ersoyalan size de çok teşekkür ediyorum.. Ben bunu düşeyara formül ve exelin form kutusuyla yapıyordum ve biras dolaşmalı oluyordu.. Sen indis formülü ile işi çözdün. senin yöntemin daha pratik.. Bu da bana bir alternatif oldu.. muvaffakiyetler diliyorum ve hoçşa kalın..

Saygıdeğer Arkadaşlar..!

Yukarıda 2 numaralı mesajda, Evren Bey'in verdiği makroda, eğer döngü kullanmayıp referansları tek tek ele alacak olsak bu kodu nasıl düzenleriz..

Maksat; ardışık olmayan hücrelere veri çağırdığımı var sayıyorum.. örneğin, (C2 ile D8 ... gibi) hücrelerine diğer sayfadan veri çağırmak istiyorum)

:cool:
Kod:
sheets("sayfa2").cells(2,"C").value=combobox1.listindex=0
sheets("sayfa2").cells(8,"D").value=combobox1.listindex=1

Arkadaşlar.. Herkese selam

Exelde Sayfa üzerine yerleştirilen CommandButton ile, bi veri tabanını göruntulemek(exelde raporlamak) için ne yapabılırım.acemıyım pek fazla bılgım yok,yardım edersenz sevınırm..tesekurler.

Combobox'ın changed olayındaki kodları aşğaıdaki ile değiştiriniz.:cool:
Kod:
Dim i As Byte
Range("C2:C8,C15,C19,E19").ClearContents
With Sheets("Sayfa2")
    For i = 2 To 8
        Cells(i, "C").Value = .Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, i).Value
    Next i
Sheets("sayfa1").Cells(15, "C").Value = .Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 9).Value
Sheets("sayfa1").Cells(19, "C").Value = .Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 10).Value
Sheets("sayfa1").Cells(19, "E").Value = .Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, 11).Value
End With

Geri